Lokaal talent op de vrijdag van de-Affaire Lokaal talent op de vrijdag van de-Affaire

Vooruitblikken met Pim van der Burgh van N.E.W.

, Tekst: Maarten Wagemakers / Foto's: archief 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Lokaal talent op de vrijdag van de-Affaire

Vooruitblikken met Pim van der Burgh van N.E.W.

Tekst: Maarten Wagemakers / Foto's: archief 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op de-Affaire ontdek je naast internationaal en nationaal ook veel lokaal talent. Op vrijdag 22 juli verzorgt het van oudsher Nijmeegse (maar tegenwoordig ook op Gelderland en Overijssel gerichte) collectief N.E.W. een avond op ClubVoerweg. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen blikt vooruit!

Vooruitblikken met Pim van der Burgh van N.E.W.

Op de-Affaire ontdek je naast internationaal en nationaal ook veel lokaal talent. Op vrijdag 22 juli verzorgt het van oudsher Nijmeegse (maar tegenwoordig ook op Gelderland en Overijssel gerichte) collectief N.E.W. een avond op ClubVoerweg. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen blikt vooruit!

Wat mogen we van jullie verwachten op deze editie van de-Affaire?
Zoals elk jaar heeft N.E.W. dit jaar weer een eigen podium bij ClubVoerweg op de-Affaire. Een mooi groot podium waar we elk jaar onze eigen artiesten aangevuld met een headliner laten spelen. Dit jaar zullen we voor het eerst echter alles doen met onze eigen clubproducers. Wij geloven in de stappen die onze producers dit jaar hebben gemaakt. Elk jaar brengt N.E.W. een cd uit met het beste werk van onze deelnemende electronicaproducers, en de cd N.E.W. 6.0 was dit jaar van zodanig hoog niveau dat we vijf van deze artiesten hebben gevraagd op te treden tijdens de-Affaire. Voor het eerst zijn we dus helemaal 'zelfvoorzienend', zoals dat zo mooi wordt genoemd.
We verwachten zelf een volle bak. Elk jaar sluiten wij de vrijdag af, en trekken we veel publiek. Dit jaar hopen we weer een groot publiek te krijgen en deze mensen kennis te laten maken met de nieuwe lichting N.E.W.-ers.

Voor de hoeveelste keer zijn jullie dit jaar te zien op de-Affaire?
N.E.W. bestaat dit jaar zeven jaar. Het project is in 2005 begonnen en sinds 2006 heeft N.E.W. elk jaar elke laatste vrijdag een eigen podium tijdens de-Affaire. We zijn hier heel blij mee en vinden het te gek dat elk jaar zoveel mensen in contact komen met onze N.E.W.-artiesten.
 
Als jullie al vaker op de-Affaire hebben gestaan, wat kunnen jullie je herinneren van de vorige keer?
Dat er altijd een enorm goede sfeer hangt. De mensen komen voor de muziek en een gezellige avond dansen. Elk jaar was het weer lekker druk en kregen we veel positieve reacties. Omdat er bij N.E.W. ook veel artiesten zijn die net even wat anders draaien dan de meeste club dj’s kan het alle kanten op gaan. Soms raken mensen op deze manier weer bekend met nieuwe muziekgenres en dat is goed. N.E.W. staat voor electronica in de breedte.

Welke band(s) willen jullie zelf graag gaan zien en waarom?
Wij zijn erg benieuwd naar onze jongens Steve Mensink, Grimm Limbo, Sonurber, De Sluwe Vos en Détaché.
Van de andere acts kijken wij vooral uit naar Jamie Woon, Bibio, 2562, Mount Kimbie en Eskmo.

Wat kunnen we nog verwachten na de-Affaire van jullie?
We mogen alvast verklappen dat we dit jaar wederom een showcase hebben bij Gogbot en Gesel XL, hier gaan N.E.W.-artiesten optreden. Verder komt er nog een coole remix-contest aan voor een gerenommeerd houselabel waarover na de-Affaire meer bekend wordt. N.E.W. gaat ook verder dan alleen muziekshowcases. Zo organiseren wij met de kunstnacht op 24 september in Nijmegen een uniek project. Als klap op de vuurpijl zal N.E.W. op 29 oktober een congres organiseren in Deventer. Dit doen we voor het eerst en we verwachten er een mooi educatief en muzikaal interessante eerste editie van te maken. Tevens wordt er eind dit jaar weer een nieuwe cd uitgebracht met daarop een compilatie van de mooiste N.E.W.-tracks van dit jaar en de winnende artiesten treden op tijdens de releaseparty's. Maar last but not least; het grootste project is onze nieuwe website. Deze wordt opnieuw ingericht met een nieuwe huisstijl zodat het de functie van platform beter kan benutten. Vlak voor de-Affaire worden de eerste wijzigingen al zichtbaar. Houd onze facebook en website daarom goed in de gaten voor al het nieuws.
www.nieuweelectronischewaar.nl en https://www.facebook.com/NieuweElectronischeWaar?ref=ts.

Wat is jullie absolute hoogtepunt tijdens de-Affaire de afgelopen jaren en waarom?
Dat wij elk jaar weer een eigen stekje hebben en mee mogen doen met de-Affaire is voor ons al één van de hoogtepunten elk jaar weer. Voor onze artiesten is het vaak de eerste keer dat ze met zo'n groot publiek in aanraking komen. Muzikaal gezien was Gold Panda (UK) vorig jaar wel echt een enorm hoogtepunt.
Wij hopen het dit jaar te overtreffen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland