Lokaal talent op de donderdag van de Affaire Lokaal talent op de donderdag van de Affaire

Vooruitblikken met Krach

, Redactie 3VOOr12/Arnhem-Nijmegen

Lokaal talent op de donderdag van de Affaire

Vooruitblikken met Krach

Redactie 3VOOr12/Arnhem-Nijmegen ,

Op de-Affaire ontdek je naast internationaal en nationaal ook veel lokaal talent. Op donderdag 21 juli staat Krach op het Saddlespan. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen blikt vooruit!

Vooruitblikken met Krach

Op de-Affaire ontdek je naast internationaal en nationaal ook veel lokaal talent. Op donderdag 21 juli staat Krach op het Saddlespan. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen blikt vooruit!


Wat mogen we van jullie verwachten op deze editie van de-Affaire?
"Vijf zenuwachtige mannetjes die het stiekem toch wel een ongelooflijke eer vinden om op het voor Affaire-gangers toch wel, fameuze Saddlespan podium te mogen staan. En vijf mannetjes die echt toe zijn aan nieuwe pakjes, want deze vallen zo onderhand van ellende uit elkaar."

Voor de hoeveelste keer zijn jullie dit jaar te zien op de Affaire?
Als Krach voor de tweede keer. Als With Ice hebben we er een paar jaar eerder gestaan. Als mens al een keer of zes.

Wat kunnen jullie je herinneren van de vorige keer?

"Vorig jaar was voor ons echt een feestje. Het geluid was veel te zacht, want dat blijft toch de eeuwigdurende ellende, dus we moesten er nog harder op gaan. Het publiek was echt waanzinnig toen. Echt heel vet. In tegenstelling tot het jaar dat we er met With Ice speelden en er 10 man stonden op Club Voerweg en de band voor ons de tent had afgebroken. Ja, in de categorie ‘decepties’ komt die een heel eind, dus we hadden wat goed te maken. Overigens zijn de laatste paar jaren de-Affaire überhaupt een feest, of we nou zelf spelen of niet: het blijft fantastisch om daar te zijn. Alleen die vreselijke walk of idiots naar het Valkhof toe. Sorry, ik wil niet elitair gaan lopen doen - maar ik doe het lekker toch - maar ik voel me toch altijd wel een tikje ongemakkelijk als ik door zoveel wansmaak en langs zoveel elektronische drumstellen moet lopen."


Welke band(s) willen jullie zelf graag gaan zien en waarom?
"Omdat we ze kennen en vet vinden, maar nooit in alle rust een hele show hebben bekeken: Pien Feith, Roy Santiago, Eins Zwei Orchestra en Hunting The Robot. Om vol verbazing mentaal en auditief kapotgemaakt te worden: Kap Bambino, Dead Neanderthals, Knalpot en Shaking Godspeed. Om te kijken of de hype het wel waard is: Bibio, Mount Kimble. Gewoon omdat het goed is: Pete and the Pirates, Palmbomen, Blues Brother Castro."

Wat kunnen we nog verwachten na de-Affaire van jullie?
"We doen nog wat festivals na de-Affaire uiteraard, dus we blijven lekker spelen en ondertussen zijn we in ons oefenhok ‘De Braadslee’ bezig met ons dance-project. Krach in de dance-remix. Geen gelul, dansen zul je klootzak. Dat werk."

Wat is jullie absolute hoogtepunt tijdens de-Affaire de afgelopen jaren en waarom?
"Om zes uur 's ochtends met handjes in de lucht I'm A Soulman meezingen in Merleyn. Maar dat heeft niet zoveel met de-Affaire óf dat nummer te maken denk ik. Battles en Animal Collective staan mij ook nog vers in het geheugen, dat was waanzinnig."

Kracht donderdag 21 juli 20:00 – 21:00 Saddlespan

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland