Knetterstoned Puro Instinct filosofeert een eind weg Knetterstoned Puro Instinct filosofeert een eind weg

"Laten we vooral bezuinigen op tabak in de joints die we hier roken."

, Tekst: Timo Pisart / Foto: Jimmy Israël

Knetterstoned Puro Instinct filosofeert een eind weg

"Laten we vooral bezuinigen op tabak in de joints die we hier roken."

Tekst: Timo Pisart / Foto: Jimmy Israël ,

"HASH....... where is it? Bring it to the shows... I'll put you on the list, give you my soul, whatever." Het is een van de vele oproepen om wiet die de Amerikaanse band Puro Instinct op Facebook plaatste. Ook zittend op de pier windt zangeres Piper Kaplan er geen doekjes om: "Eigenlijk ben ik altijd stoned."

"Laten we vooral bezuinigen op tabak in de joints die we hier roken."

"HASH....... where is it? Bring it to the shows... I'll put you on the list, give you my soul, whatever." Het is een van de vele oproepen om wiet die de Amerikaanse band Puro Instinct op Facebook plaatste. Ook zittend op de pier windt zangeres Piper Kaplan er geen doekjes om: "Eigenlijk ben ik altijd stoned." Terwijl de rest van de band over de Waal tuurt, filosoferen Piper en drummer Mike Baum over de voorgeschotelde vragen. "Het is ondenkbaar hoe oud Nijmegen is in vergelijking met Los Angeles..."

WIE: Piper Kaplan en Mike Baum, de stonede zangeres en drummer van Puro Instinct
WAAR: Op een pier aan de Waal
WANNEER: Donderdag 21 juli 2011, na hun show

Houden jullie van wandelen?
Piper: "Ik heb geen rijbewijs, dus ik loop overal naartoe. Veel van mijn familieleden waren zo slecht in rijden dat ze omkwamen in botsingen of vital limbs verloren. Eigenlijk ben ik de hele tijd stoned, dus het lijkt me geen goed idee om zelf achter het stuur te kruipen."
Mike: "Ik rij wel, maar kom er telkens mee in de problemen. Je wil niet weten hoeveel parkeerboetes en snelheidsovertredingen ik heb gekregen. Net voordat we naar Europa gingen raakte ik zelfs bijna een politieagent met mijn auto."
Piper: "Ja, lopen vind ik zoveel fijner. Een keer heb ik 12 mijl gelopen vanuit mijn huis in Los Angeles naar een museum. Als je de omgeving ziet, kan dat een context bieden voor het doel waar je naartoe loopt. Dat maakt het veel mooier."

Wat is jullie mooiste festivalervaring?
In koor: "Deze!"
Mike: "We speelden in een oude ruïne die vroeger kennelijk fungeerde als het zomerhuis van Karel de Grote. Wij komen uit een stad die misschien honderd jaar oud is, het is fantastisch om te zien hoeveel ouder de cultuur in Europa is."
Piper: "Bovendien slapen we vanavond op een boot, dat hebben we nog nooit meegemaakt."

Wie zouden jullie volgend jaar op de-Affaire willen zien?
Piper: "SFV Acid zou moeten langskomen, het is een goede vriend van me en een te gekke dj. Hij en onze bassist Austin draaiden vroeger altijd op illegale dansavonden in Los Angeles die als enige doorgingen tot vier uur 's nachts. Daarnaast zat een bordeel, het was helemaal gestoord. In de rest van de stad moet alles om twee uur 's nachts dicht."

In Nederland wordt ernstig bezuinigd op cultuur. Waar zou jij op bezuinigen?
Piper: "Ik zou bezuinigen op zoveel shit verkondigen. Nou ja, ik zou een van die politici zijn die zegt dat hij erop bezuinigt om vervolgens zijn eigen woorden in de wind te slaan."
Mike: "En laten we vooral bezuinigen op tabak in de joints die we hier roken."

Met wie op de-Affaire zou je wel een affaire willen?
Piper: "Dat weet ik nog niet! Laten we een screening of een dating-spel doen op de boot, dat zou te gek zijn."
Mike, tegen Piper: "Eigenlijk zou Andrew Tosh vanavond ook spelen, de zoon van reggaegrootheid Peter Tosh. Ik zou jullie wel samen zien, jij valt wel op oudere mannen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland