Indasol gooit z'n blues-kloten op het podium Indasol gooit z'n blues-kloten op het podium

Eigenzinnige singer-songwriter brengt het pure spul zonder de suiker

, Tekst: Eric Veltink

Indasol gooit z'n blues-kloten op het podium

Eigenzinnige singer-songwriter brengt het pure spul zonder de suiker

Tekst: Eric Veltink ,

De singer-songwriter staat twee maal achter elkaar geprogrammeerd op hetzelfde podium. Indasol gooit beide keren, eerst voor een behoorlijk gevulde tent en later voor een karig gevulde zaal, zijn hele ziel en zaligheid eruit.

Eigenzinnige singer-songwriter brengt het pure spul zonder de suiker

Indasol staat twee maal achter elkaar geprogrammeerd op hetzelfde podium. De singer-songwriter gooit beide keren zijn hele ziel en zaligheid eruit.

CONCERT
Indasol, Habana Barones, woensdag 20 juli

MUZIEK
Een man en zijn gitaar. Liedjes waarbij vooral de stemverheffingen en -verlagingen de nadruk op de teksten leggen. Zowel de thematiek van de nummers, de muziek zelf als de eigenzinnigheid van Indasol maakt een vergelijking met Dylan onontkoombaar.

PLUS
Indasol is een wat vreemde, ongrijpbare artiest die in een optreden zowel nonchalant en zelfverzekerd als ietwat sullig en onzeker overkomt. Indasol is geen geweldige zanger en levert ook geen technische hoogstandjes op gitaar. De combinatie van een zeggingsvolle stem en dito gitaar gaat echter door merg en been en zijn op momenten indrukwekkend. De nadruk van de liedjes zit in de tekst. Persoonlijke teksten over de ellende van vrouwen-gezwets, de duivel als redder tegen de eenzaamheid en als eeuwige geliefde, highs en lows in liefde en andere zaken en de summer blues. Zoals vaker met sterke smaken het geval is, duurt het even om aan de muziek van Indasol te wennen. Op den duur zul je er alleen maar meer van willen.

MIN
Een anti-performer en een gebrek aan publieksparticipatie? Ach, wat een lelijk woord. Het doet denken aan het klapvee in Hilversum dat op aangegeven ogenblikken de vellen van de provinciale handjes klapt. Indasol heeft schijt aan alles om zich heen en doet wat 'ie doet. Niets vooropgezet, alleen dat wat moet of hem op het moment te binnen schiet. Een min over de setting dan? Het geluid was prima maar de bouwlampen bieden een weinig sfeervolle aanblik. Een warme en intieme belichting zou een nog gloedvoller optreden in de Barones hebben betekend.

CONCLUSIE
Indasol is een artiest als geen andere op de-Affaire. In zijn muziek, maar zeker ook in zijn doen en laten op en naast het podium, is hij onpeilbaar en mede daardoor erg spannend. Het wachten is op nog meer optredens en de eerste volwaardige plaat.
 
CIJFER
7,7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland