Frank Boeijen wordt steeds geëngageerder Frank Boeijen wordt steeds geëngageerder

"Het is gemakkelijk om te schreeuwen vanaf de zijlijn."

, Tekst: Timo Pisart / Foto: Thijmen Sietsma

Frank Boeijen wordt steeds geëngageerder

"Het is gemakkelijk om te schreeuwen vanaf de zijlijn."

Tekst: Timo Pisart / Foto: Thijmen Sietsma ,

Wereldberoemd is Frank Boeijen in Zuid-Amerika. Als toetsenist van The Gathering reisde de naamgenoot van Nijmeegs bekendste chansonnier de hele wereld over, maar af en toe moet hij ook zijn "elektronische ei" leggen onder de naam Grimm Limbo. "Ik ben opgegroeid in de jaren tachtig, Depeche Mode en Kraftwerk zijn me met de paplepel ingegoten."

"Het is gemakkelijk om te schreeuwen vanaf de zijlijn."

Wereldberoemd is Frank Boeijen in Zuid-Amerika. Als toetsenist van The Gathering reisde de naamgenoot van Nijmeegs bekendste chansonnier de hele wereld over, maar af en toe moet hij ook zijn "elektronische ei leggen" onder de naam Grimm Limbo. "Ik ben opgegroeid in de jaren tachtig, Depeche Mode en Kraftwerk zijn me met de paplepel ingegoten."

WIE: Frank Boeijen alias Grimm Limbo
WAAR: Op een bankje aan de Waal
WANNEER: Vrijdagavond 22 juli 2011

Houd je van wandelen?
"Eigenlijk wel. Ik vind wandelen heel tof, maar met de Vierdaagse meelopen zou ik niet trekken. Nijmegen is een ideale stad om in te wandelen, ik probeer de laatste tijd nieuwe plekken te ontdekken. De Overasseltste Vennen vind ik bijvoorbeeld prachtig. Dat zijn hele mooie kleine meertjes in een bijna moerasachtige omgeving."

Wat is je mooiste festivalervaring?
"Met The Gathering was elke optreedervaring in Zuid-Amerika bijzonder, maar dat waren vooral headlineshows. De eerste keer dat we in Chili speelden was indrukwekkend. We startten de set zoals altijd met een sferisch downtempo nummer en de hele zaal begon als een stel maniakken op en neer te springen, alleen maar omdat we er gewoon waren. Dat ga je hier nooit meemaken."

Wie zou je volgend jaar op de-Affaire willen zien?
"De-Affaire is natuurlijk het festival van de vernieuwende muziek, dus dat is altijd een verrassing. Zelf vind ik de Duitse act Planning to Rock geweldig, die hebben samengewerkt met The Knife. Het gaat nog een stapje verder dan The Knife, het is experimenteler qua zang en muzikaal bijna Beethoven meets electro."

In Nederland wordt ernstig bezuinigd op cultuur. Waar zou jij op bezuinigen?
"Op de honderddertig kilometer per uur die we opeens mogen rijden en al die honderden bordjes die langs de snelweg worden gezet, en op dat belachelijke kleine stuk nieuwe snelweg van 3 kilometer dat al bijna net zoveel kost als alle cultuurbezuinigingen bij elkaar. What the fuck is dat? Ik kan me daar weleens kwaad over maken. Hoe ouder ik word, hoe geëngageerder. Toch besef ik me ook wel dat het makkelijk is om te schreeuwen vanaf de zijlijn. Waarschijnlijk ligt het complexer dan ik denk."

Met wie op de-Affaire zou je wel een affaire willen?
"Ik zag het optreden van Eins, Zwei Orchestra, dat vond ik wel erg goed. Ik speel met twee van die jongens ook in Silence is Sexy, dus met hen heb ik al een soort affaire. Kap Bambino vond ik ook een goed optreden. Van de zang moet je houden, maar wat de producer deed vond ik erg interessant."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland