Eskmo heeft iets met boten Eskmo heeft iets met boten

Affaire met Amon Tobin definitief bevestigd

, Tekst: Pieter-Paul Spiertz / Ñusta Nina

Eskmo heeft iets met boten

Affaire met Amon Tobin definitief bevestigd

Tekst: Pieter-Paul Spiertz / Ñusta Nina ,

De Californische producer Eskmo speelt op de Voerweg op het allerdrukste moment van het jaar. Voor het jaarlijkse Vierdaagsefeesten-vuurwerk vanaf de Waal lijkt heel Gelderland uitgelopen. De producer maakt een serieuze en ingetogen indruk, net als zijn creatieve dubstep-doorspekte sample-elektronica.

Affaire met Amon Tobin definitief bevestigd

De Californische producer Eskmo speelt op de Voerweg op het allerdrukste moment van het jaar. Voor het jaarlijkse Vierdaagsefeesten-vuurwerk vanaf de Waal lijkt heel Gelderland uitgelopen. Eskmo mijdt de mensenmassa's om een rustige plek op te zoeken voor het gesprek, en wanneer sommige mensen geen plaats maken voor zijn toch vrij kleine koffer op wieltjes reageert hij wat nors. De producer maakt een serieuze en ingetogen indruk, net als zijn creatieve dubstep-doorspekte sample-elektronica.

WIE: Eskmo
WAAR: in het ruim van een van de artiestenboten in de haven
WANNEER: dinsdag 19 juli 2011, tijdens het Waalvuurwerk

Hou je van wandelen?
Eskmo: "Absoluut! Ik houd ervan rond te trekken in de natuur, ook probeer ik in elke grote stad die ik bezoek zoveel mogelijk rond te wandelen en mee te pikken."

Wat is je mooiste festivalervaring?
Eskmo: "Ze waren allemaal geweldig en heel verschillend. Dour en het Pitch Festival waren fantastisch. Ik hou ook van buitenfestivals, die zijn gewoon anders. Het is fijn om dichtbij de zee te zijn, midden in de natuur. Verder heb ik nog geen echt rare ervaringen."
Tegen zijn tourmanager: "Zeg, wat is eigenlijk mijn gekste ervaring? Op specifiek festivals?"
Tourmanager Marc (tourmanager): "Misschien toen je maar twee uur geslapen had, en door Amsterdam ging wandelen om iedereen die je tegenkwam aan te spreken om een sigaret, waardoor je op allerlei boten terechtkwam?"
Eskmo: "O ja. Dat was na het Pitch Festival. Uiteindelijk hebben we allerlei woonboten gezien en zijn zelfs over grachten gevaren."

Wie zou je volgend jaar op de-Affaire willen zien?
Eskmo: "Poeh..." Hij denkt even na. "Aphex Twin, maar ik heb hem nooit gezien. Als ik gewoon muziek moet aanraden: Tom Waits. Ook is het nieuwe werk van Amon Tobin fantastisch. En Daedelus, goed spul. De band Mew uit Kopenhagen is ook een goede tip."

In Nederland wordt ernstig bezuinigd op cultuur. Waar zou jij op bezuinigen?
Eskmo: "Over de interne politiek van Nederland kan ik niet oordelen, maar in het algemeen zou er op oorlog bezuinigd moeten worden. Ze geven miljarden en miljarden uit aan oorlog terwijl ze dat geld niet hebben, en vervolgens moeten ze gaan bezuinigen op de rest van hun budget."

Met wie op de-Affaire zou je wel een affaire willen?
Eskmo: "Bedoel je een 'sexual affair'? Of een muzikale? Wat betreft dat laatste zou ik graag eens aan muziek willen werken met Mount Kimbie. Maar wacht even..."
Gewekt door het aanzwellende gefluit, gejuich en het in tempo toenemende vuurwerk rent Eskmo de trap op en bekijkt hij het sluitstuk van het vuurwerk
"Goed. Waar was ik? Oh.. Ik heb nog een nieuwtje voor je: er komt binnenkort een affaire aan van mij met Amon Tobin, onder de naam Eskamon. We hebben eerder al eens één track gedaan, dit wordt een heel album. Eerst komt in september Welder, mijn andere kleinere project, met een nieuw album. In de Verenigde Staten kennen mensen het al door een plaat uit 2006, hier nog niet."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland