De Bazzookas bestrijden terrorisme met cultuur De Bazzookas bestrijden terrorisme met cultuur

“Ik zing mijn liedjes toch wel, ik heb een podium op het dak van mijn bus.”

, Tekst: Felicia Tielenius Kruythoff / Foto: Marcel Krijgsman

De Bazzookas bestrijden terrorisme met cultuur

“Ik zing mijn liedjes toch wel, ik heb een podium op het dak van mijn bus.”

Tekst: Felicia Tielenius Kruythoff / Foto: Marcel Krijgsman ,

In de wondere krappe tourbus van de Bazzookas, tussen bedden en versterkers, worden weleens huiskameroptredens gegeven met veertig man publiek, zo vertelt zanger Bazz. Allemaal meedeinend op hetzelfde ritme in de wiebelende bus gaat het publiek door de knieën: "En crowdsurfen maar!"

“Ik zing mijn liedjes toch wel, ik heb een podium op het dak van mijn bus.”

Omdat het regent stapt Bas Barnasconi de tourbus in. In die wondere krappe wereld, tussen bedden en versterkers, worden weleens huiskameroptredens gegeven met veertig man publiek, zo vertelt de zanger van de Bazzookas. Allemaal meedeinend op hetzelfde ritme in de wiebelende bus gaat het publiek door de knieën: "En crowdsurfen maar!"

WIE: zanger Bas Barnasconi (Bazz) en bassist Bart Heijs
WAAR: In een knalgele oude Amerikaanse omgebouwde tourbus, die backstage tot aan het podium is gereden en "een beetje" in de weg staat.
WANNEER: Donderdag 21 juli 2011

Houden jullie van wandelen?
Bazz: “Ik woon op de Zuid-Hollandse eilanden, waar veel natuurgebieden zijn aangelegd. Laatst heb ik de hele familie uitgenodigd om mee te gaan wandelen. Ik had ze nog gezegd om oude kleren mee te nemen, maar dat lieten ze natuurlijk na. Zo heb ik mijn schoonmoeder tot aan haar kruis in de drap zien zakken.”

Wat is jullie mooiste festivalervaring?
Bazz: “Dat was vorig jaar op Big Rivers in Dordrecht. Het was heel erg warm en ik stelde het publiek voor om met zijn allen in het water te springen. Ik heb mijn microfoon in een vuilniszak gewikkeld en ben gegaan. Ik had het niet verwacht, maar ze sprongen me allemaal achterna! In het water zong ik gewoon door. Pas achteraf zag ik dat er allemaal dode vissen in het water lagen.”

Wie zouden jullie volgend jaar op de-Affaire willen zien?
Bazz: “Capacocha, dat is een one man band vol energie. Hij neemt iedereen daarin mee. De naam alleen al zou goed staan op Habana.”

In Nederland wordt ernstig bezuinigd op cultuur. Waar zouden jullie op bezuinigen?
Bart: “The war on terror. Als je kijkt hoeveel geld er wordt gestopt in terrorismebestrijding en hoeveel in kankerbestrijding, dan liggen de verhoudingen scheef. Bovendien kun je met cultuur ook terrorisme bestrijden.”
Bazz: “Ik vind het logisch dat ze op cultuur bezuinigen. Ik zie liever dat het geld naar de gezondheidszorg gaat en iemand de zorg krijgt die hij nodig heeft om te leven. Ik zing mijn liedjes toch wel, ik heb een podium op het dak van mijn bus gebouwd.”

Met wie op de-Affaire zouden jullie wel een affaire willen?
Bart: “Namens onze toetsenist zeggen we Janneke, de bassiste van The Deaf. Soms verzorgt ze ook de achtergrondzang bij Splendid. Hij is een beetje verliefd op haar.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland