C.W. Stoneking zou zijn eigen geld gaan maken C.W. Stoneking zou zijn eigen geld gaan maken

"Voortaan ga ik mijn eigen weg."

, Tekst: Timo Pisart / Foto: Tom Roelofs

C.W. Stoneking zou zijn eigen geld gaan maken

"Voortaan ga ik mijn eigen weg."

Tekst: Timo Pisart / Foto: Tom Roelofs ,

Met zijn maffe vlinderstrikje, witte pak, stijl achterover gekamde haren en curieuze accent - "I'm just gon' get me banjo" - lijkt Christopher William Stoneking op het podium van Habana behoorlijk wereldvreemd. De Australische zanger groeide op in een Aboriginal-gemeenschap en dat is aan alles te merken.

"Voortaan ga ik mijn eigen weg."

Met zijn maffe vlinderstrikje, witte pak, stijl achterover gekamde haren en curieuze accent - "I'm just gon' get me banjo" - lijkt Christopher William Stoneking op het podium van Habana behoorlijk wereldvreemd. De Australische zanger groeide op in een Aboriginal-gemeenschap en dat is aan alles te merken. Toch blijkt er na de show een charmant en vriendelijk persoon in hem te schuilen, die net zo gemakkelijk oude mannen aantrekt voor platen als frêle meisjes voor handtekeningen.

WIE: Christopher William Stoneking
WAAR: In de tourbus op Habana
WANNEER: Woensdag 20 juli 2011, na show

Hou je van wandelen?
"Ik heb mijn deel gedaan, ik vind het wel leuk maar ik ben geen professionele wandelaar. Ik zou nooit 40 kilometer op een dag lopen. Het beste stuk dat ik ooit heb gelopen was toen ik uit het 'dole office' liep en nooit meer ben teruggekomen om werkloosheidsuitkering te innen. Ze probeerden mij en vele jonge straatmuzikanten een baantje aan te smeren, terwijl ik die week en de week daarop genoeg shows had staan. Ik had genoeg shit aan mijn hoofd. Sinds ik dat kantoor uitliep ben ik professioneel muzikant. Toen heb ik besloten: ik ga voortaan mijn eigen weg."

Wat is je mooiste festivalervaring?
"De beste? Eerlijk gezegd weet ik het niet meer, zodra shows in het verleden liggen raken ze allemaal met elkaar vermengd. Wanneer je veel hebt getoerd vergeet je welk optreden waar plaatsvond."

Wie zou je volgend jaar op de-Affaire willen zien?
"Ik zou de zigeunerband uit de film Black Cat White Cat hier graag zien. Het zou erg geschikt zijn op het strand. Al die gestoorde zigeuners met gouden tanden die elkaar belazeren en fantastische muziek maken."

In Nederland wordt ernstig bezuinigd op cultuur. Waar zou jij op bezuinigen?
"Op banken, ik zou mijn eigen geld gaan maken. Als iemand geld nodig zou hebben, zou ik het aan ze geven. In mijn eigen leven is er niets om op te bezuinigen, ik heb geen ondeugden."

Met wie op de-Affaire zou je wel een affaire willen?
"Ik weet niet wie er speelt." Hij kijkt op het programma om te vervolgen: "Ik ken geen van deze bands. Ik ga er geen grap van maken en een naam kiezen, dat zou zomaar kunnen eindigen in... ik weet niet waarin. Als Louis Armstrong uit zijn graf zou opstaan, zou ik geheid een affaire met hem willen. Hij is de beste trompettist die er ooit is geweest."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland