Avi Buffalo irriteert tot op het bot Avi Buffalo irriteert tot op het bot

Amerikanen maken er een vreemd potje van

, Tekst: Paul Aerts

Avi Buffalo irriteert tot op het bot

Amerikanen maken er een vreemd potje van

Tekst: Paul Aerts ,

Avi Buffalo moet een grote belofte voor de hedendaagse indiepop zijn, maar toont zich een vreemde eend die zich op een vervelende manier presenteert.

Amerikanen maken er een vreemd potje van

Avi Buffalo moet een grote belofte voor de hedendaagse indiepop zijn, maar toont zich een vreemde eend die zich op een vervelende manier presenteert.

CONCERT
Avi Buffalo, Saddlespan, maandag 18 juli

MUZIEK
De Californische band bestaat uit drie jongens op snaarinstrumenten en een meisje op drums. Ze zijn nog niet zo lang bezig met hun hyperactieve climaxindierock. De zanger heeft een erg groot bereik met zijn stem.

PLUS
Avi Buffalo is kundig. De zanger/gitarist, die hoog en laag kan zingen, en de tweede gitarist wisselen hun solo’s af en kunnen een aardig mopje jammen. De vrouwelijke drummer smeedt de muziek tot een geheel met verbazingwekkende strakke drumritmes. Eigenlijk klinkt het de eerste paar minuten heel aardig.

MIN
Het vooroordeel over de gemaaktheid van Amerikaanse bands wordt door Avi Buffalo bevestigd. Het publiek wordt tot in den treure bedankt. De zanger-gitarist klooit aan met zijn loops. Al na twintig minuten begint de frontman te vragen hoelang ze nog moeten spelen. Flauwe grappen over T-shirts van mensen in het publiek dragen ook bij aan de irritatie. De tweede gitarist ziet eruit alsof hij toch liever thuis een paar golfjes wil pakken met zijn surfplank. Nee, het is een vreemd collectief met een als buffalo uitgedoste zanger die in zijn eigen wereld leeft.

CONCLUSIE
Alhoewel het niet eens zo slecht kinkt, is de drumster eigenlijk de enige die een pluim verdient. Zij gedraagt zich als een echte artiest en laat zich niet afleiden door de rare fratsen van de zanger. De bassist en de tweede gitarist ook niet, maar die vallen dan ook bijna in slaap. Het geklooi met gitaareffecten die niks toevoegen of veranderen is tenenkrommend. Misschien is het de onbezonnenheid van hun jeugd die hen parten speelt, maar deze band zorgt voor een spontane allergie. Gelukkig gooien ze nog wat Twixen het publiek in als goedmakertje.

CIJFER
4,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland