Architecture in Helsinki, een totaalplaatje waar menigeen jaloers op wordt

Een soepel en afwisselend optreden, vol hyperactieve indie-pop

Tekst: Esther Schaap ,

Een Australische band die van aanpakken weet. Overtuigend en vol zelfvertrouwen sluiten zij de vierde avond op het Saddlespan.

Een soepel en afwisselend optreden, vol hyperactieve indie-pop

Een Australische band die van aanpakken weet. Overtuigend en vol zelfvertrouwen sluiten zij de vierde avond op het Saddlespan.

CONCERT
Architecture in Helsinki, Saddlespan, 19 juli 2011

MUZIEK:
Australische, hyperactieve indie-pop.

PLUS
Deze heren en dame weten hoe je indie-muziek maakt zoals deze bedoeld is. Met hun comeback album ‘Moment Bends’ zetten ze een nieuwe, meer elektronische sound neer, die ze afwisselen met oudere nummers. Een combinatie van synthesizers, elektrische gitaar, drum en toetsen vormen een totaalplaatje waar menigeen jaloers op kan worden. Alles loopt moeiteloos in elkaar over. Het gevolg is een overtuigende performance vol zelfvertrouwen. Door choreografische dansjes aan hun optreden toe te voegen, zoals bij ‘That Beep’, krijgt ook het publiek de smaak te pakken. Het enthousiasme dat door de bandleden gecreëerd wordt, neemt het publiek soepel over. Echt een band die nog meer bekendheid kan verwerven als ze op deze manier door blijven gaan.

MIN
Moeilijk om een minpunt te noemen bij een optreden dat zoveel energie en zelfvertrouwen uitstraalt, waar je als publiek zo van meegeniet. Het enige dat nog meer had gemogen, was iets van die energie in het contact met het publiek stoppen. Tussen band en publiek miste soms de verbale interactie.

CONCLUSIE
Architecture in Helsinki, een band vol energie, zelfvertrouwen, enthousiasme en overtuiging. Heerlijk om te mogen genieten van een hyperactief en vurig verzetje op het podium. Het feest was compleet toen dat vuur vervolgens ook oversprong op het publiek. Een waanzinnig optreden!

Cijfer: 8,5