Antillectual kan ook zonder microfoons Antillectual kan ook zonder microfoons

Nijmeegse punkformatie geeft visitekaartje af

, Tekst: Paul Aerts

Antillectual kan ook zonder microfoons

Nijmeegse punkformatie geeft visitekaartje af

Tekst: Paul Aerts ,

Het inmiddels gerenommeerde Antillectual opent het Waalparkpodium met hun rauwe post-hardcore. Ze krijgen het veld binnen no time vol met geïnteresseerden.

Nijmeegse punkformatie geeft visitekaartje af

 

Het inmiddels gerenommeerde Antillectual opent het InMotion podium met hun rauwe post-hardcore. Ze krijgen het veld binnen no time vol met geïnteresseerden.

CONCERT
Antillectual, Waalpark, maandag 18 juli

MUZIEK
Antillectual bestaat uit drie jongens die zich manoeuvreren op de grens van uitgebalanceerde post-hardcore en lompe punkrock. De band tourde onlangs door Europa met de Amerikaanse emocore-legende Boysetsfire en wint aan populariteit in binnen- en buitenland.

PLUS
Het drietal zet een strak potje punkrock neer. De afwisseling tussen de nieuwere, wat softere nummers en het oudere rauwe en harde werk zorgt voor een gevarieerde rockshow. Over het algemeen spelen de Nijmegenaren strak en eerlijk, met het hart op de tong. Deze band voelt zich thuis op het podium en dat tilt hun muziek een niveautje hoger. De meerstemmige vocalen vormen mooie melodieën. De tweede stem van de bassist is een zeer welkome toevoeging; hij kan screamen en een seconde later overschakelen naar cleane zang.

MIN
De zanger en tevens enige gitarist van de punkers heeft het zo af en toe moeilijk met de bij vlagen zeer ingewikkelde gitaarloopjes. Zingen en soleren tegelijk is dan ook niet erg gemakkelijk. De drie spelen in de ruige punkdrie-eenheid, maar het zou de frontman een hoop werk schelen als ze een extra gitarist zouden inlijven.

CONCLUSIE
Antillectual behoort tot de top van de Nederlandse punk-hardcorescene en onderstreept dit vandaag. Vooral door de momenten waarop ze hun microfoons even opzij zetten en uit volle borst hun emoties eruit schreeuwen, is te zien dat deze formatie hun muziek meent. Een eerlijke, strakke, krachtige punkband die nog een lang leven beschoren is!

CIJFER
7.5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland