About Group gaat helemaal nergens over, noch ergens heen About Group gaat helemaal nergens over, noch ergens heen

Een uurtje vervelen bij de Saddlespan

, Tekst: Ilona Staal

About Group gaat helemaal nergens over, noch ergens heen

Een uurtje vervelen bij de Saddlespan

Tekst: Ilona Staal ,

Als er een prijs wordt uitgereikt voor saaiste band op de-Affaire ooit dan is About Group een goede kanshebber.

Een uurtje vervelen bij de Saddlespan

Als er een prijs wordt uitgereikt voor saaiste band op de-Affaire ooit dan is About Group een goede kanshebber.

CONCERT
About Group, Saddlespan, 22 juli 2011

MUZIEK
Amerikaanse progressieve rock. Uitgesponnen instrumentele stukken op orgel, gitaar en bas en toetsen afgewisseld met balladeachtige intermezzo’s.

PLUS
About Group opent best spannend met een kakofonie aan geluiden van alle instrumenten die op het podium aanwezig zijn, die vervolgens overgaat in een deken van reverb golven. Het is als een kopje thee nadat je buiten kletsnat bent geregend. Het openingsliedje en het feit dat de zanger echt goed kan zingen zijn de enige pluspunten van een optreden wat 55 minuten te lang heeft geduurd.

MIN
Het optreden van About Group is vooral heel, heel, heel erg saai. Alle liedjes lijken op elkaar; ballades afgewisseld met uitgesponnen instrumentale stukken. De drumpartijen daarentegen zijn niet uitgesponnen of experimenteel maar mogelijk de SAAISTE drumpartijen ooit.

Op het podium is het ook al geen magisch mysterieuze bedoeling, alle muzikanten staan in een eigen hoekje op een eigen eilandje. De toetsenist spant daarin de kroon, hij zit bijna de helft van het optreden met zijn rug naar het publiek. De vraag waarom deze mensen samen op een podium staan is dan ook een legitieme; de gezichtsuitdrukkingen doen denken aan de manier waarop je naar je afwas kijkt: saai en verveeld. Wat begrijpelijk is aangezien deze band saaie muziek maakt.

CONCLUSIE
Band opheffen en zo snel mogelijk vergeten.  
 
CIJFER
3

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland