Verse oogst elektronische muziek op N.E.W. 6.0

N.E.W. presenteert 11 frisse producers uit Oost-Nederland

Tekst: Redactie / Foto's: N.E.W. ,

In 2010 kondigde Nieuwe Electronische Waar aan zich niet meer te beperken tot enkel Nijmegen en haar vleugels uit te slaan naar heel Oost-Nederland. Een flink aantal aanmeldingen resulteerde in de cd en digitale download N.E.W. 6.0 met elf producers, waarvan er vier buiten de grenzen van Gelderland wonen.

N.E.W. presenteert 11 frisse producers uit Oost-Nederland

In 2010 kondigde Nieuwe Electronische Waar aan zich niet meer te beperken tot enkel Nijmegen en haar vleugels uit te slaan naar heel Oost-Nederland. Een flink aantal aanmeldingen resulteerde in de cd en digitale download N.E.W. 6.0 met elf producers, waarvan er vier buiten de grenzen van Gelderland wonen. Bas Aaftink van productiehuis ON vertelt enthousiast: “We zijn blij met de interesse vanuit heel oost Nederland en we gaan ervoor zorgen dat dat aantal in 2011 nog verder toeneemt. De behoefte aan een platform voor producers is duidelijk aanwezig. Bandwedstrijden zijn er genoeg, maar voor muzikanten van elektronische muziek zijn er weinig mogelijkheden om zichzelf te presenteren”.

Het platform voor producers van elektronische muziek uit Oost-Nederland heeft als doelstelling talent te ontdekken en te ontwikkelen. Daarom is er niet alleen een promo-cd gedrukt, maar promoot de organisatie actief op het internet. Zo worden de geselecteerden worden via platenlabel esc.rec digitaal gedistribueerd.

Op de site van N.E.W. kun je het album beluisteren, downloaden en sharen. En natuurlijk ook op de luisterpaal van 3VOOR12.

Geselecteerd voor N.E.W. 6.0 zijn: Radion, Kuhlmannmensink, Sam A La Bamalot, Hide and Scream, Oshunmare, Grimm Limbo, EML, Détaché, AddictedWhiteGuy, SonurBer & De Sluwe Vos. Allemaal namen die je nu misschien nog niets zeggen, maar dat zou over een jaar wel eens anders kunnen zijn.

Op 29 januari zijn de releasefeesten van N.E.W. 6.0 in Het Burgerweeshuis te Deventer en op 18 februari in Merleyn  te Nijmegen. De release van N.E.W. 6.0 is tevens het startschot voor N.E.W. 7.0 en dus kunnen alle producers weer volop tracks uploaden.