Waaltek gaat hard Waaltek gaat hard

Feest ter opening van nieuwe platenzaak Current Form

, Tekst: Eelco van Eldijk

Waaltek gaat hard

Feest ter opening van nieuwe platenzaak Current Form

Tekst: Eelco van Eldijk ,

Tot besluit van dit drieluik over dansavonden in Waalhalla neemt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een kijkje bij Waaltek. Een dj avond waarbij de hardste stijlen uit de dance centraal staan. Daaraan is niets overdreven, zowel het volume, de muziekstijl als het publiek. Alles gaat keihard!

Feest ter opening van nieuwe platenzaak Current Form

Current Form is een nieuw initiatief voor een breed scala van electronisch-soortige (zeg maar van dubstep tot hardtek) geluidsdragers, kleding en design. Het is een winkeltje annex ontwerpstudio in de Plufabriek aan de van Oldebarneveldstraat in Nijmegen, dat vanaf 11 februari van dinsdag tot en met zaterdag geopend is. Waalhalla´s Waaltek heeft nauwe banden met deze zaak en de gelegenheid van de opening aldaar wordt aangegrepen om Current Form vandaag extra in het zonnetje te zetten middels dit heftige feest.

Bij binnenkomst valt direct op dat de dj´s in de grote zaal nog anoniemer draaien dan bij andere Waalhalla activiteiten. De dansende meute ziet alleen een geluidsmuur voor zich. De platenbazen staan minstens tien meter daar achter verscholen hun werk te doen. Zoals op alle avonden is er geen timetable te vinden in Waalhalla, dus wie er op welk moment hun plaatjes droppen blijft een raadsel.

In de kleine zaal, de bar, wordt de avond ingevuld door Konkrete Beats. De hier draaiende lieden bieden een alternatief voor als je alle tekno en aanverwante stijlen even beu bent. Hier staat de drum ’n bass alsmede de dj meer centraal. Iets wat geen overbodige luxe blijkt, want voor een hele nacht snoeihard monotoon annex anoniem  gebeuk moet je van zowel een geoefend gehoor als sterk lichamelijk gestel voorzien zijn. Melodie is (al dan niet gelukkig) uit den boze bij deze tekno-georiënteerde muziekstijlen. Maar het risico bestaat wel dat de murwheid toeslaat na enkele uren.

Concluderend kan er gesteld worden dat de drie bezochte avonden in Waalhalla allen zeer de moeite waard zijn. Mede door bijvoorbeeld een vette live set en vooral de kansloos harde beats die hun doel niet missen, is Waaltek een perfecte avond voor de iets oudere liefhebber van raves. Op Deep Cutz is een jonger publiek en het is de ideale plek voor d’nb/dubstep puristen, alsmede liefhebbers van een mooi en diep geluid die er hun hart aan kunnen ophalen.  Konkrete Beats is perfect voor diegenen die meer van muzikale variatie houden, alle stijlen van de hierboven aangehaalde feesten komen aan bod, maar ook andere als reggae en dergelijke.

Alle avonden hebben gemeen dat de sfeer er prima is, de locatie uitstekend voor dit soort activiteiten (niemand in Nijmegen heeft er last van, er is een zee van ruimte annex skate-obstakels als relaxobjecten voor de bezoekers) en de gedeelde liefde voor de betere dansbare muziek van de huidige generatie. En voor diegenen die meer van dit alles willen, maar dan ook thuis; ga eens een kijkje nemen bij Current Form in de Plu!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland