Roy Santiago’s The Great Pretender komt ook uit in Engeland Roy Santiago’s The Great Pretender komt ook uit in Engeland

Interview met Nijmeegse indie-artiest

, Tekst: Redactie / Foto: Mike Nicolaassen

Roy Santiago’s The Great Pretender komt ook uit in Engeland

Interview met Nijmeegse indie-artiest

Tekst: Redactie / Foto: Mike Nicolaassen ,

Maakten we laatst al bekend dat Roy Santiago een platencontract had getekend bij Munich Records, nu hebben we nog een nieuwtje. Zijn album The Great Pretender komt ook in Engeland uit! De hoogste tijd dus om Roy Santiago even aan de tand te voelen.

Interview met Nijmeegse indie-artiest

Maakten we laatst al bekend dat Roy Santiago een platencontract had getekend bij Munich Records, nu hebben we nog een nieuwtje. Zijn album The Great Pretender komt ook in Engeland uit! De hoogste tijd dus om Roy Santiago even aan de tand te voelen.

Je hebt laatst getekend bij Munich Records, maar hoe is je plaat eigenlijk tot stand gekomen?
"Ik ben een hele tijd geleden begonnen met het schrijven van nieuwe nummers. Alles wat ik schrijf neem ik het liefst zo snel mogelijk op, anders vergeet ik het of raak ik te ver van het oorspronkelijke idee af. En bovendien doe ik het heel graag: hele dagen aan liedjes werken en opnemen.

Toen ik een half jaar later een groot deel van de demo's af had ben ik op zoek gegaan naar een passende studio en de juiste muzikanten om het nieuwe materiaal goed in te spelen. Die studio vond ik in Antwerpen, met Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes) achter de knoppen. Via hem kwam ik bij drummer Dave Schroyen (Millionaire, Creature with the Atom Brain) en zelf nam ik Xavier Teerling (The Gospel) mee als bassist.

In Antwerpen hebben we alle basispartijen opgenomen en later heb ik met Xavier in zijn thuisstudio de overige partijen daaraan toegevoegd. Daar zaten ook twee nieuwe nummers bij, waaronder een bossa-duetje met Lea. Na het opnemen ben ik een dag of tien gaan mixen bij Frans Hagenaars. Nu is het album af, het heet The Great Pretender. Eind maart verschijnt het bij Munich Records."

Wat mogen we de komende tijd nog meer verwachten, ga je met je band op stap? En hoe bevalt het om met een band te spelen?
"Echt waanzinnig! Het is erg lang geleden dat ik met een volledige band speelde. De afgelopen jaren heb ik steeds een bezetting van 2 à 3 muzikanten gehad; daar klonk de muziek ook naar. Deze plaat is een echte bandplaat. Het is echt genieten om met zulke goede muzikanten te spelen. En erg gezellig bovendien. De eerste shows beginnen langzaam te komen en als het album uit is gaan we meer spelen."

Ik las op je site dat je plaat ook in Groot-Brittannië uitkomt. Hoe is dat tot stand gekomen en via welk label?
"Inderdaad, het verschijnt bij Jesus Factory Records. Ik ken de eigenaar al een tijdje, via de muzikanten waar ik in België mee heb gewerkt. De bands van Pascal en Dave, en ook van gastzangeres Chantal Ada (True Bypass) zitten allemaal bij Jesus Factory. Het label vond het een goed idee om mijn album ook daar uit te brengen. Daar ben ik zeer trots op, want ik ben een grote fan van Jesus Factory. Ze brengen alleen maar mooie dingen uit. Ze hebben overigens de oudste website die je anno 2011 op het internet tegenkomt!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland