Roel Smeets neemt snelweg en landweg tegelijk Roel Smeets neemt snelweg en landweg tegelijk

Zaterdag op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in Merleyn

, Tekst: Redactie / Foto's: Archief

Roel Smeets neemt snelweg en landweg tegelijk

Zaterdag op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in Merleyn

Tekst: Redactie / Foto's: Archief ,

Zaterdag speelt naast The Tunes lokale held Roel Smeets in Merleyn. Deels alleen en deels met Mozart Hip Guy. We spraken Roel over zijn verwachtingen van deze avond en over zijn toekomst als singer-songwriter en frontman van Mozart Hip Guy.

Zaterdag op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in Merleyn

Zaterdag speelt naast The Tunes ook lokale held Roel Smeets in Merleyn. Deels alleen en deels met zijn band Mozart Hip Guy. We spreken Roel over zijn verwachtingen van deze avond en over zijn toekomst als singer-songwriter en frontman van Mozart Hip Guy.

Wat verwacht je van je optreden op Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen?
Ik verwacht een gemoedelijke sfeer, maximale sociale cohesie, extreme overeenstemming en wat al niet! Het is wel al een paar maanden geleden dat ik opgetreden heb, dus misschien krijg ik ineens chronische plankenkoorts.

Wat ga je doen op deze Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen?
De eerste helft van mijn optreden speel ik, zielsalleen, wat integere liedjes. Het tweede gedeelte zullen ook Menno Krivokutya (zang, bas, gitaar), Jesse Smits (gitaar, zang) en Joost Maalderink (drums) het podium betreden. Aanschouw Mozart Hip Guy! Met deze drie frivole jongens ben ik al een tijdje aan het repeteren in de inmiddels geliefde én verguisde schuur in de achtertuin van mijn moeder. We hopen dat we net zo'n goed gevoel bij het publiek teweeg kunnen brengen als dat wij zelf beleven tijdens onze soms haast extatische avonden in de schuur. We hebben er in ieder geval erg veel zin in!

Wat kunnen we de komende tijd nog meer van je verwachten?
Ik ben van plan om twee parallele muzikale paden te begaan: het idyllische landweggetje als singer-songwriter en de snelweg met de band. Het is namelijk zo dat ik veel liedjes schrijf die ik graag alleen wil, en ook niet anders kan, spelen. Ook vind ik het contrast tussen alleen spelen en met mijn band spelen heel mooi. Met mijn band is er voornamelijk een soort van onvervalste pret en overheerst de vetheid die op harmonieuze wijze gecreëerd wordt. Alleen spelen is daarentegen veel intiemer. Ik heb het idee dat je dan de vinger soms echt op de zere plek kunt leggen. Daarnaast gaan we met Mozart Hip Guy zeer spoedig een paar liedjes opnemen en kijken hoe die in de smaak vallen bij de mensen en bij de podia. Ook wil ik een soloplaat maken, maar dat is misschien nog iets te pretentieus. Ik heb mezelf ook ingeschreven voor de popronde, dus wie weet!

Je hebt een wildcard gekregen voor het Gelders Singer Songwriter Festival. Wat verwacht je daarvan?
Ik hoop natuurlijk, zoals iedere muzikant, zoveel mogelijk op te treden om mijn gezang en getokkel naar zoveel mogelijk menselijke oren te zenden. Verwachtingen zijn verder een stuk minder interessant dan de daadwerkelijke actie des levens.
 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland