OIIO bundelt zolderkamerdemo's op 'It's Still There' OIIO bundelt zolderkamerdemo's op 'It's Still There'

De tweede plaat van de Nijmeegse indiefolkformatie staat vol kuchjes en kraakjes

, Tekst: Redactie / Foto's: Archief

OIIO bundelt zolderkamerdemo's op 'It's Still There'

De tweede plaat van de Nijmeegse indiefolkformatie staat vol kuchjes en kraakjes

Tekst: Redactie / Foto's: Archief ,

Nog maar een jaar geleden bracht de Nijmeegse folkformatie OIIO haar debuut-cd 'Open' uit. Vrijdag 18 februari volgt alweer een tweede, vol met demo's. "We legden onszelf geen muzikale grenzen op en experimenteerden met nieuwe geluiden, instrumenten en songstructuren."

De tweede plaat van de Nijmeegse indiefolkformatie staat vol kuchjes en kraakjes

Nog maar een jaar geleden bracht de Nijmeegse folkformatie OIIO haar debuut-cd Open uit. Vrijdag 18 februari volgt alweer een tweede, vol met demo's. Gitarist Timo Pisart legt uit: "Vorig jaar, met het uitbrengen van Open, stelden we onszelf meteen ten doel iedere maand nieuwe muziek te schrijven, op te nemen en op onze site te zetten." Het was een leerzame ervaring, vertelt hij. "We legden onszelf geen muzikale grenzen op: het ene nummer mocht snoeihard zijn en live amper uitvoerbaar, het volgende een ukelele-niemendalletje van anderhalve minuut. Ook experimenteerden we met nieuwe geluiden, instrumenten en songstructuren. De enige beperkingen die we hadden waren een limiet van zestien sporen van Joni's recorder, en beperkte tijd natuurlijk."

De naam van de plaat, It's Still There, verwijst naar de duidelijk hoorbare restgeluiden. Pisart: "De opnames staan vol met kuchjes, kraakjes en zelfs een zwerver die buiten trompet staat te spelen. Dat soort onvolmaaktheden vinden we geweldig, die brengen de muziek tot leven."

Afgelopen september koos de band ervoor een tijdelijke optreedstop in te voeren. Zanger/gitarist Joni van der Leeuw lacht. "Nee, niet omdat we het zat waren, maar juist om nog intensiever met de band bezig te zijn. We schroefden het aantal repetities op, waarin we ons volledig konden toeleggen op nieuw materiaal." It's Still There was toen al zo goed als af. "We wilden met de hele band beginnen te bouwen aan wat uiteindelijk ons tweede volwaardige album moet gaan worden."

Vanaf komende maand zal OIIO weer op de bühne verschijnen. Eerst op een uitverkocht release feest, vervolgens in meerdere zalen binnen en buiten de regio. "En misschien," zegt Pisart met pretoogjes, "spelen we dan af en toe ook wel iets nieuws."

23 april speelt OIIO in Merleyn op Club3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met Sons of Noel and Adrian en Laish.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland