Me & Stupid op schoolreisje naar Arnhem Me & Stupid op schoolreisje naar Arnhem

Bandleden Bettie Serveert doen rondje nostalgie in voormalige thuisstad

, Tekst: Eva Verhoeven

Me & Stupid op schoolreisje naar Arnhem

Bandleden Bettie Serveert doen rondje nostalgie in voormalige thuisstad

Tekst: Eva Verhoeven ,

Onder de titel In A Cabin With kunnen Nederlandse artiesten op een bijzondere manier een album opnemen in het buitenland. Carol van Dyk en Peter Visser van Bettie Serveert trokken naar Australiƫ om daar samen met andere muzikanten sessies op te nemen. Onder de naam Me & Stupid presenteren ze het resultaat aan het publiek. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met gitarist Peter.

Bandleden Bettie Serveert doen rondje nostalgie in voormalige thuisstad

Onder de titel In A Cabin With kunnen Nederlandse artiesten op een bijzondere manier een album opnemen in het buitenland. Carol van Dyk en Peter Visser van Bettie Serveert trokken naar Australië om daar samen met andere muzikanten sessies op te nemen. Peter Visser tourt sinds januari met de Nederlandse versie van Me & Stupid door Nederland om het restultaat te laten horen.  “Het is een schoolreisje, iedere dag weer. Gezellig met je vrienden er op uit”. Wanneer de bus donderdag bij Luxor Live stopt zal het voor de voormalige Arnhemmers Carol van Dyk en Peter Visser extra speciaal zijn. Peter: “We gaan waarschijnlijk even een ‘nostalgisch’ rondje lopen door de stad. Even langs de Rijnkade en wat drinken op de Korenmarkt.”  

Me & Stupid

Het nieuwe album waar het duo mee tourt kwam tot stand tijdens het project In A Cabin With. Dit is een project waar muzikanten naar ‘een plek op aarde’ vliegen om daar met onbekende musici de studio in te duiken. Toen Carol gevraagd werd voor het project had ze een voorwaarde, Peter moest mee. Het duo reisde in 2009 naar Australië om samen met lokale muzikanten een plaat op te nemen. Na een paar maanden kwamen ze als Me & Stupid terug. Het resultaat zal donderdag in Luxor  Live te horen zijn.  
Volgens Peter Visser is hun nieuwe album, dat ze maakte met twee Australische muzikanten, meer een geheel. “Het zijn geen liedjes met een duidelijke kop en staart. Zo zijn de eerste vier á vijf nummers al een blok. We geven het publiek na al die nummers pas de ruimte om te klappen.  Of natuurlijk om ‘boe’ te roepen,” voegt hij er snel aan toe. Toch zal dat in alle waarschijnlijkheid niet gebeuren. Sinds de release van Me & Stupid ontving Peter dan ook verschillende emails. “Fans vroegen zich af hoe ze in Amerika aan de cd konden komen en of we daar ook nog gingen optreden. Als we een mooi aanbod krijgen doen we dat natuurlijk. Maar vaak is geld een probleem.”  

Met Bettie Serveert hebben de voormalige Arnhemmers al verschillende continenten bezocht, waaronder Amerika en Japan. Carol en Peter leerden elkaar eind jaren zeventig kennen op een feestje in Deventer. Wanneer ze elkaar later op de kunstacademie in Arnhem weer tegen komen beginnen ze samen muziek te maken. Onder de naam Bettie Serveert treden ze sinds 1991 op.  

Luxor Live


Vorig jaar stond het muzikale duo nog op het podium van Luxor Live maar hun geschiedenis met het poppodium gaat veel verder terug. “Ik heb veel herinneringen aan Luxor.” Het allereerste optreden samen met Carol in Luxor was met hun coverband ‘De Petjes’. “Carol had een half jaar gespaard voor een gitaar, die avond is hij gestolen. Carol was er kapot van, ze was helemaal overstuur. We mochten, op zoek naar de gitaar, het hele gebouw door. Het liep goed af. Na anderhalve week kwam een vriendje van de dief de gitaar terug brengen.”  In 2007 speelde Bettie Serveert, tijdens de verbouwing van het pand tot poppodium, nog een nummer tussen de bouwsteigers.

Donderdag 10 februari staat Me & Stupid in Luxor Live.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland