Krach is “fijn in Merleyn” Krach is “fijn in Merleyn”

Nog steeds met zelfspot op het podium

, Tekst: Erik Nijsten / Foto's: Esther Otten

Krach is “fijn in Merleyn”

Nog steeds met zelfspot op het podium

Tekst: Erik Nijsten / Foto's: Esther Otten ,

Het is afgelopen tijd hard gegaan met Krach. Door 3FM werd de band uitgeroepen tot Serious Talent en hun titelloos debuut werd goed ontvangen. Als onderdeel van de clubtour stonden ze even 'thuis' in de regio Arnhem/Nijmegen in Merleyn.

Nog steeds met zelfspot op het podium

Het is afgelopen tijd hard gegaan met Krach. Door 3FM werd de band uitgeroepen tot Serious Talent, hun titelloos debuut werd goed ontvangen en de single And So I Do A Little Dance kwam zelfs af en toe langs op de radio. Dit jaar wil de band naar eigen zeggen vlammen. Benieuwd of ze een uitverkocht Merleyn in vuur en vlam kunnen zetten.

Gestoken in hun keurige uniformen, stappen de vijf heren van Krach het podium op. Na een ingetogen begin, wordt al snel duidelijk welke muzikale traktatie ons te wachten staat: een mengelmoes van Master Of Reality, Soulwax en Queens Of The Stone Age met meerstemmige zangpartijen overgoten met een dansbaar LCD Soundsystem sausje. Kortom, vrolijke aanstekelijke electro-rock.

Al snel gaan de eerste uniformjasjes uit en na het geweldige pompende nummer And So I Do A Little Dance, staat de hele band al in zijn hemd. De leden van Krach lijken tijdens het spelen elk in hun eigen wereldje rond te dwalen. Als geheel straalt de band veel energie uit en de vaart wordt er goed in gehouden. Voorman Reinier Van Den Haak babbelt af en toe op zijn gemak met het publiek, waardoor de sfeer heel gemoedelijk is.

Het optreden vanavond maakt onderdeel uit van de succesvolle clubtour die Krach aan het afwerken is. Ondanks de goede kritieken die de band de afgelopen maanden krijgt, heeft de band gelukkig nog veel zelfspot. Zo wordt de single Do The Wave Now aangekondigd als: “De hitsingle die al zeker acht keer op de radio is gedraaid.”

Het publiek vermaakt zich tijdens het hele optreden goed en de wens van iemand om een moshpit te beginnen, wordt tijdens het laatste rommelige nummer zelfs ingewilligd. Hoewel vanavond Merleyn niet in lichterlaaie staat, heeft Krach laten zien een puike live band te zijn. Of zoals Reinier zelf aan het begin van het optreden al zei: “Het is fijn in Merleyn.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland