Go Back To The Zoo houdt van Doornroosje Go Back To The Zoo houdt van Doornroosje

Thuis of uit spelen

, Tekst: Tim Arets

Go Back To The Zoo houdt van Doornroosje

Thuis of uit spelen

Tekst: Tim Arets ,

Vorige week trad Go Back To The Zoo op in Doornroosje. Vooraf sprak 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met de band. Hier lees je hoe het was om weer even ‘thuis’ te spelen.

Thuis of uit spelen

Vorige week trad Go Back To The Zoo op in Doornroosje. Vooraf sprak 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met de band. Hier lees je hoe het was om weer even ‘thuis’ te spelen.

Hoe voelt het om weer in Doornroosje te spelen?
“Erg goed, aangezien we zelfs twee keer in Doornroosje mogen staan. Er komen ook veel oude bekenden langs en dat is erg leuk. Toen we 14 of 15 waren, speelden we hier ook altijd, vol spanning. Die spanning zit er nu ook nog wel in, maar dat zie je nu meer als gezonde spanning. Het is ook wel specialer om nu in Doornroosje te spelen, aangezien iedereen voor jou komt en niet voor alle overige bands. Dat is wel een grote eer.”

Voelt het ook specialer in Doornroosje dan in andere zalen?

“Het is erg fijn om twee keer in je thuisstad te mogen spelen. Dat vonden we ook al bij Merleyn. Het is ook mooi  je vrienden van school en je familie in het publiek te zien. Ook leuk om te bedenken dat in je eigen stad gezegd wordt: ‘Waar ga jij vanavond heen?’ ‘Go Back to the Zoo, en jij?’ ‘Ook Go Back To The Zoo!’. Blijk je nog zelf in de band te zitten ook! In dat opzicht is het wel specialer.”

Jullie zijn twee keer uitverkocht, wat voor een beleving is dat?

“Het voelt echt goed om te horen dat zoveel publiek op je af wil komen. Bij andere zalen hebben we het ook al mogen ervaren, maar je blijft het leuk vinden."

Wat was het beste concert dat je in Doornroosje gezien hebt?

Teun (gitarist GBTTZ): “Peter Pan Speedrock vond ik vroeger echt heel vet. Ik zag toen ook vijf jaar later dat Bram (drummer GBTTZ) en ik op de foto van Mike Nicolaassen stonden bij Peter Pan Speedrock.” Bram: “Ja, dat concert was echt vet! Ik vond Mando Diao ook erg indrukwekkend. Gewoon een pianist met een snor die de hele tijd lacht.”

Hoe gaat de clubtour tot nu toe?

“Goed, erg goed. We krijgen nu ook steeds vaker publiek dat het podium op klimt. Dat was helemaal niet de bedoeling, maar dat gaat gewoon hard. Iedereen hoort het van andere concerten volgens mij. We zijn heel erg benieuwd hoe dat hier in Nijmegen gaat. We vinden het wel gezellig.”

Wat vinden jullie van het voorprogramma The Last Republic?

“Erg toffe gasten en de muziek spreekt ons wel aan. We gaan nog best wat showtjes met hun doen, dus hopelijk leren we ze dan ook wat beter kennen.”

Zijn er al plannen voor een tweede album?
“Dat het album er komt is zeker. Het plan was eerst één debuutplaat af te leveren, maar dat gaat niet meer lukken. We willen met die tweede wel ons eerste album Benny Blisto proberen te overtreffen. Dit genre blijft wel waarschijnlijk, maar we zijn er nog niet zo mee bezig. We zijn nu meer met concerten bezig en andere dingen die we doen. We hebben best wel veel nummers geschreven voor Benny Blisto, een stuk of 50 waarschijnlijk. We gaan misschien wel delen daarvan gebruiken, maar niet alle nummers.” Teun: “Lars en ik hebben nu ook een band, genaamd Vandersar.”  Bram: “Cas en ik ook, genaamd Ed de Goei.”

Jullie zijn aangekondigd voor Pinkpop. Een gewetensvraagje: Waar spelen jullie liever: Pinkpop of Nijmegen?
“Als er een heel Goffertpark voor ons klaarstaat, dan doen wij liever Goffertpark. Dat is dan ook wel veel groter.” Teun: “Het lijkt me echt vet om in het Goffertpark te spelen. Dan ga ik eerst met Cas eten bij mijn ouders, en dan op de fiets naar de Goffert. Dan staat iedereen daar zo te juichen voor jou, en dan kom jij gewoon aan op je fiets.”

Jullie gaan ook wat buitenlandse shows doen, waaronder SXSW. Zouden jullie meer in het buitenland willen spelen of willen jullie ook nog in Nederland blijven touren?

“We zouden het wel leuk vinden om meer in het buitenland te spelen. Een woestijnfestival lijkt ons er leuk, maar ook Glastonbury. Het liefst willen we in Amerika gaan spelen, in Los Angeles bijvoorbeeld. Ik denk dat elke band wel graag het buitenland wil verkennen, maar wij willen Nederland niet vergeten. En als we een wereldtour zouden doen, dan willen we sowieso in Buenos Aires spelen.”

Waar zouden jullie nog meer in Nijmegen willen spelen?

“De Vereeniging zouden we wel leuk vinden. Teun: “Ik heb daar met mijn vorige bandje gespeeld samen met Cas. Dat bandje heette The Pax. Het was wel heel bijzonder om daar een showtje te geven.” Bram: “Ik vind het nog steeds jammer dat The Pax niet meer bestaat. Die moeten echt terug. Ikzelf heb met Jan Vayne in de Vereeniging gespeeld. Mijn vader zou met Jan Vayne spelen en toen viel de drummer uit, dus toen mocht ik invallen.”

Hebben jullie nog een droom die jullie nog wel willen bereiken?

“We willen opgepakt worden door de Fifa, dat een liedje van ons gedraaid wordt tijdens het WK. Zo lang ook dat mensen er echt strontziek van worden, net als bij Blur. We willen dan wel een nieuw nummer maken, waarvan we weten dat mensen er echt strontziek van worden.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland