Even wennen aan The Cubical Even wennen aan The Cubical

Samen met The Gospel niettemin een dansbare avond in Luxor Live

, Tekst: Tim Arets / Foto's: Bernard Bodt

Even wennen aan The Cubical

Samen met The Gospel niettemin een dansbare avond in Luxor Live

Tekst: Tim Arets / Foto's: Bernard Bodt ,

The Gospel en The Cubical stonden afgelopen zaterdag op het podium bij Luxor Live. The Cubical komt uit Engeland en misschien kennen sommigen deze band nog van Paaspop Zieuwent. Binnenkort zullen zij ook te vinden zijn op de Zwarte Cross. The Gospel heeft bij een Club 3VOOR12 Arnhem-Nijmegen gespeeld. De zaal van Luxor Live was dan niet helemaal gevuld; vermaken deden deze bands wel.

Samen met The Gospel niettemin een dansbare avond in Luxor Live

The Gospel en The Cubical staan vanavond op het podium bij Luxor Live. The Cubical komt uit Engeland en misschien kennen sommigen deze band nog van Paaspop Zieuwent. Binnenkort zullen zij ook te vinden zijn op de Zwarte Cross. The Gospel heeft bij een Club 3VOOR12 Arnhem-Nijmegen gespeeld.

Nadat het optreden een kwartier is verschoven, opent The Gospel de avond. De opkomst van het publiek is nog wat mager als The Gospel de eerste tonen speelt. De aanwezigen worden wel bedankt, omdat ze zo vroeg na het eten al gekomen zijn. The Gospel probeert de tijd zoveel mogelijk te benutten. Weinig geklets en vooral veel muziek. The Gospel werkt goed met overgangen van nummers en dat geeft een lekkere, lange verzameling aan muziek om op te dansen. Tijdens het laatste nummer, het enige gospelnummer, stapt orgelspeler Arno over op de synthesizer. Xavier ruilt zijn gitaar in voor het orgel. Er volgt een klein stukje muziek dat ze, naar eigen zeggen, de dag ervoor hadden bedacht. Swingen doet het in ieder geval.

Opvallend aan het optreden is dat de drummer een rubberen kip aan zijn drumstel heeft hangen. Het blijft gissen naar de diepere betekenis hiervan. De muziek wordt goed ontvangen en de gratis buttons aan het einde van het concert zijn dan ook gretig meegenomen. The Gospel zal op 1 april te vinden zijn bij de releaseparty van het nieuwe album van Automatic Sam, ‘Texino’ genaamd.  The Gospel is zelf ook bezig met een ep, dus dit is zeker een band om in de gaten te houden.

The Cubical heeft 90 minuten vermaak in petto. Er worden nummers gespeeld van het debuutalbum ‘Come Sing These Crippled Tunes’ en hun ep’s ‘Dirty Shame’ en ‘Great White Lie’. Tussen de nummers is het lang stil en dat haalt soms het lekkere gevoel uit de avond. Toch lukt het The Cubical om te blijven vermaken. De beste momenten zijn de liedjes met de Ooh La’s en de Ooh Ooh’s, zoals in Great White Lie en In The Night. De gitarist en de drummer hebben erg zuivere stemmen die mooi meeklinken in de nummers.

Maar het is vooral de zanger die de smaak te pakken heeft, met zijn benen die wel van rubber lijken te zijn. Flexibel blijft hij dansen en naar voren komen om het publiek te vermaken. Het is wel even wennen aan de stem van de zanger. Hij vervormt zijn stem zo erg, dat het verbazend is hoe hij dit zoveel dagen vol kan houden. Toch is dat een van de grote krachten achter The Cubical. Het kan voor de een misschien wat storend worden na een tijdje, maar het is nou eenmaal een aspect dat The Cubical uniek maakt. Wat een stem!

Misschien lijkt anderhalf uur lang, maar als je van een lekker potje dansen houdt, vliegt de tijd voorbij vanavond. Eens kijken of ze 15 juli de mensen ook zo kunnen vermaken op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.  

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland