Deep Cutz laat Waalhalla en omstreken resoneren Deep Cutz laat Waalhalla en omstreken resoneren

IJzige nacht vol donkere en dreigende bassen

, Tekst: Eelco van Eldijk

Deep Cutz laat Waalhalla en omstreken resoneren

IJzige nacht vol donkere en dreigende bassen

Tekst: Eelco van Eldijk ,

Een walhalla voor liefhebbers van dikke en brommende bassen, dat is wat Deep Cutz in Waalhalla te bieden heeft. In de gehele westzijde van de stad rammelen sponningen als een ziedende voltage-aanval. Op het naastgelegen industrieterrein is Deep Cutz begonnen.

IJzige nacht vol donkere en dreigende bassen

Een walhalla voor liefhebbers van dikke en brommende bassen, dat is wat Deep Cutz in Waalhalla te bieden heeft. Al heeft de  tot dansvloer omgetoverde skatehal qua temperatuur meer weg van een schaatshal, de sfeer binnen is als een warm bad. Het Thialf aan de Waal biedt vandaag geen ruimte aan sprinters, maar gaat voor de lieden van de lange adem. Van tien uur ’s avonds tot zeven uur in de ochtend serveert Deep Cutz stompende drum 'n' bass, ratelende jungle en verzengende dubstep.

Dat laatste doet het de laatste tijd zeer goed in Nijmegen en omstreken. Hordes bezoekers trekken er naar Give it Dub en Subinfusions in Doornroosje. Waalhalla biedt ruimte aan veel meer bezoekers en heeft als groot voordeel dat er door die extra space meer dan genoeg plek is om helemaal uit de plaat te kunnen gaan, zonder dat er iemand anders last van heeft.

Hier geen geïrriteerde blikken, bier in je kraag in plaats van je mond of pijnlijke tenen na de dansvloer betreden te hebben. Al zou zo’n dicht op elkaar staande, bewegende meute wel fijn zijn om elkaar te verwarmen; de temperatuur binnen is bijna net zo laag als de vrieskou buiten. De enige manier om minder te kleumen is door het lichaam flink te laten werken op de muziek. En eerlijk is eerlijk; dat kan eigenlijk ook niet anders bij deze muziek.

Er is voldoende variatie in de programmering  van Deep Cutz. Dit is ook het geval in de kwaliteit van de dj’s. Waar een enkeling zeer hoog boven het maaiveld uitsteekt (de dubstepper tussen omstreeks 1 en 2 uur in de grote zaal, thumbs up!!) , probeert een ander het publiek te vermaken met een uiterst misplaatste en belabberde mix van Dune’s uitgekauwde ‘Hardcore Vibes’. De hectische jungleset, tegen drieën, is misschien net wat te veel van het goede (prima tijd om even in de overvolle kroegruimte te vertoeven), maar er staat daarna genoeg aangenaams op het programma om de flow weer goed te pakken te krijgen. 

De enige die duidelijk niet op de goede golf zit(en) is/zijn de mc(‘s). De hierboven beschreven muzieksoorten kunnen het met gemak af zonder het schreeuwerige gewauwel van deze lieden. MC staat voor Master of Ceremony; iets wat de meeste van deze types niet begrepen schijnen te hebben. 

Deze editie van Deep Cutz is er weer één voor in het boekje - ga zo door organisatie. De Waalhalla people hebben in ieder geval weer twee weken om al het losgetrilde golfplaten opnieuw vast te draaien. Tijdens Waaltek, op 12 februari, zullen de schroeven vast weer eenzelfde lot beschoren zijn. Wat betreft de volgende Deep Cutz: graag warmtekanonnen voor de grote zaal of gooi het op een akkoordje met Moeder Natuur voor een aangenamer temperatuur!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland