Bandwedstrijd Parel van de Betuwe weer van start Bandwedstrijd Parel van de Betuwe weer van start

19 februari kick-off in Twentietoe te Tiel

, Tekst: 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen / Foto's: archief

Bandwedstrijd Parel van de Betuwe weer van start

19 februari kick-off in Twentietoe te Tiel

Tekst: 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen / Foto's: archief ,

De 21e editie van de regionale bandwedstrijd van de Betuwe start op zaterdag 19 februari met een kick-off in Tiel. Net als voorgaande jaren zal popzaal Twentietoe weer het toneel zijn waar de bands uit het land van Flipje zich presenteren en gaan uitmaken wie de opvolger gaat worden van The Shibby’s. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met Ingrid Zaaijer van de organisatie van de Parel van de Betuwe.

19 februari kick-off in Twentietoe te Tiel

De 21e editie van de regionale bandwedstrijd van de Betuwe start op zaterdag 19 februari met een kick-off in Tiel. Net als voorgaande jaren zal popzaal Twentietoe weer het toneel zijn waar de bands uit het land van Flipje zich presenteren en gaan uitmaken wie de opvolger gaat worden van The Shibby’s. [http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43386642].

Ingrid Zaaijer van de organisatie van de Parel van de Betuwe: “De afgelopen maanden zijn er massaal demo’s ingestuurd van regionale talenten. Na een selectie van de demo’s hebben we tien acts over gehouden die gaan deelnemen aan de Parel van de Betuwe”

Deze top tien krijgt tijdens de traditionele Parel kick-off op 19 februari in Twentietoe een workshop pers en promotie aangeboden. Na deze intensieve workshop is het tijd voor ontspanning. De winnaar en runner-up van de Parel van de Betuwe 2010 gaan laten zien waarom zij vorig jaar zover zijn gekomen. Na de optredens van The Shibby's en The Punctuals zullen The Pikeys deze avond afsluiten met een keihard rock-'n-rolloptreden. Ingrid: “Twentietoe is vanaf 20.00 uur geopend voor iedereen, dus kom kijken wie de tien 'Parels' van 2011 zijn!”

De voorrondes van de Parel van de Betuwe zullen plaatsvinden op vrijdag 11 maart in Het Wapen van Liendenen en zaterdag 12 maart in De Meeting in Dodewaard. Tijdens deze voorrondes zullen alle acts twintig minuten eigen werk laten horen. Net als in voorgaande jaren zullen de bands ook een cover gaan spelen. Ingrid: “Alle acts spelen een cover van de band ABBA. De beste ABBA-cover zal beloond worden met de 'Gouden Koffer'.” De vier bands die van de jury de meeste punten krijgen zullen gaan proberen de titel 'Parel van de Betuwe' binnen te slepen op zaterdag 16 april. De finale zal plaatsvinden in Twentietoe te Tiel.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland