Bandito klaar voor 2011

Nieuwe leden, een verse ep en een dubbele release party

Tekst: Redactie / Foto's: Archief ,

Er is veel aan de hand in de wereld die Bandito heet. Met twee verse krachten in de gelederen, een splinternieuwe ep op stapel en niet één maar twee geplande release party's is er weer genoeg gespreksstof voor een volgend kruisverhoor. We spraken met drummer Rolf (“Stok”) Vonk over de vele nieuwe plannen van de band.

Nieuwe leden, een verse ep en een dubbele release party

Er is veel aan de hand in de wereld die Bandito heet. Met twee verse krachten in de gelederen, een splinternieuwe ep op stapel en niet één maar twee geplande release party's is er weer genoeg gespreksstof voor een kruisverhoor. We spraken met drummer Rolf (“Stok”) Vonk over de vele nieuwe plannen van de band.

In het vorige interview dat we met jullie hielden kondigden jullie het vertrek aan van twee van jullie leden. Hoe is de zoektocht verlopen naar nieuwe leden? En kunnen jullie de nieuwe versterkingen even voorstellen?
"We waren onze zoektocht begonnen door rond te kijken binnen onze vriendenkringen. Daaruit hebben we een paar vette snarenplukkers kunnen vinden, daarnaast kwam er nog een aantal reacties binnen toen we het bericht de deur uit deden dat Chef en Bart gingen stoppen. Het was wel raar om ze te laten langs komen. Want hoezo moeten zij zich presenteren? Is het niet gewoon tof om samen muziek te maken? En wie zijn wij dan om te zeggen of iemand goed genoeg is? Achteraf kunnen we als echte Henk-Jan Smits melden dat we twee zeer goede aanwinsten hebben gevonden in de vorm van Nik en Erwin.
Nik gaat gitaar spelen. Vroeger "zong" hij in Jacky Heretic. We kenden Nik al, want hij was een goede vriend van de band en ging al vaak mee naar shows. Zijn gitaarspel is zo strak als een tienerkutje, als we de verhalen over tienerkutjes mogen geloven tenminste.
Erwin kwam aanwaaien na het uiteenvallen van The Beat Conspiracy. De Achterhoekers hadden er geen zin meer in, maar Erwin wilde graag doorgaan met muziek maken. Hij heeft ons nu al omver weten te blazen door zijn goede basspel en lekkere houding (voetjes ver uit elkaar). Enig minpunt is er al wel, dat hij als Achterhoeker al het bier opdrinkt".

Jullie gaan binnenkort een nieuwe ep presenteren. Heeft de ledenwissel nog gevolgen gehad voor het proces rond die release?
"Eigenlijk hadden we het plan om de release 29 december in Doornroosje te doen. Time is a bitch en dus was de plaat toen nog niet klaar. Al snel nadat we dat wisten hebben we een datum geprikt voor een nieuwe release, namelijk 12 maart. Hierdoor hebben we onszelf een tijdsdruk opgelegd, want voor die tijd moeten alle nummers er nog beter dan vroeger inzitten. Het betekent dat we nu dus snoeihard aan het oefenen zijn om alle nummers uit te zoeken en te spelen. Daarnaast zijn we ook al bezig met het schrijven van nieuwe nummers".

Hoe zijn de opnames voor die ep verlopen? Zijn jullie tevreden met het resultaat (tot dusver)?
"Ondanks onze slechte grappen mochten we nog een keer langskomen in BigMouth. Met de ervaringen van de vorige keer stapten we anders de studio in, waardoor we meer hadden nagedacht over hoe we de plaat wilde opnemen en wat er duidelijk beter of anders moest. Dit betekende onder andere dat we een spelcomputer meenamen in plaats van een hele dag de technicus te irriteren met onze slechte grappen en biologische geurtjes.
Het mixen en masteren hebben we laten doen door Nico van Montfort. Hij heeft een buitenaards goed gehoor en begreep onze muziek volledig. Wij zijn dan ook erg tevreden met hoe de vier nummers op de gevoelige (10"-vinyl) plaat zijn vastgelegd. Een voorproefje hiervan is alvast te beluisteren via onze MySpace en bandcamp".

Wanneer zal deze worden gepresenteerd aan het Nederlandse publiek?
"Als je releaset kan je het maar beter goed doen, daarom gaan we in samenwerking met Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen gewoon twee keer releasen! De Nijmeegse release gaat op zaterdag 12 maart plaatsvinden in Merleyn. Samen met de Franse band Human Jail gaan we proberen de kipspeciaalzaak aan de overkant te laten schudden. Entree hiervoor is vijf euro en kaarten zijn alvast te bestellen via de website van Doornroosje.
Een week later, op zaterdag 19 maart, volgt de Arnhemse release in The Stage. De support zal hier worden verzorgd door We'rewolves uit België. Kaarten hiervoor kosten ook vijf euro en zijn aan de deur te verkrijgen. Uiteraard is bij beide shows de nieuwe ep op vinyl (10") beschikbaar en voor de ongelukkigen zonder platenspeler zit er ook een downloadcode bij. Zo is hij ook makkelijk op je mp3-speler te dumpen".