Heidevolk special guest tijdens Gelders Popweekend GESEL XL

Eerste namen Gelders popfestival bekend

redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari 2012 vindt de vierde editie plaats van het Gelders popweekend GESEL XL. Twee dagen lang komen in diverse zalen in Arnhem alle aspecten van de Gelderse popmuziek aan bod. De eerste namen zijn bekend!

Eerste namen Gelders popfestival bekend

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 februari 2012 vindt de vierde editie plaats van het Gelders popweekend GESEL XL. Twee dagen lang komen in diverse zalen in Arnhem alle aspecten van de Gelderse popmuziek aan bod. In onder meer Luxor Live, Bosch, popcentrum Jacobiberg, Willemeen, The Stage, Huis van Puck en de Waalse Kerk staan Gelderse bands en artiesten op het programma.

Het Gelders popweekend nodigt graag een aantal special guests uit; bands of acts die de Gelderse popmuziek op de kaart hebben gezet en kleur hebben gegeven. Tijdens de komende GESEL XL is het op zaterdag de eer aan de Arnhemse metalband Heidevolk, die een overdonderende show geeft in Luxor Live. De band heeft zojuist het splinternieuwe album ‘BATAVI’ opgenomen.

Het popweekend staat verder bol van de showcase-optredens door Gelders poptalent, met bands en acts uit net zoveel genres als windstreken. De line-up bestaat onder meer uit de volgende artiesten: Achterdochtig, Automatic Sam, Lavalu, Villa Zeno, Rogier Pelgrim, Kayser Karel, Leeways, Choirboy Invisible, Aafke Romeijn, The Netherlands, Discipline & Rather Real, TK07, Dizzow / Dynamisch, Oostblok DJ Team, Roy Santiago. Meer namen volgen binnenkort.

Naast de optredens heeft GESEL XL de popliefhebber nog veel meer te bieden. Zo is er ook een flink aantal workshops en seminars en wordt het werk van Gelderse popfotografen getoond in diverse foto-exposities. De ticketverkoop voor het Gelders popweekend start op vrijdag 6 januari. Meer informatie is vanaf 6 januari te vinden op www.geselxl.nl.

3VOOR12/Gelderland is het hele weekend aanwezig en doet uitgebreid verslag van de optredens en workshops van het Gelders popweekend. Ook verzorgen zij live interviews en akoestische sessies met de optredende bands en maken zij zowel audio- als video-opnames.

Het Gelders Popweekend GESEL XL is een initiatief van KCG (Kunst en Cultuur Gelderland). KCG organiseert het Gelders popweekend in samenwerking met de Arnhemse podia en Gelderse poporganisaties, en wil iedereen die in Gelderland betrokken is bij de popmuziek zo de gelegenheid geven op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Vier elementen staan daarbij centraal: presentatie van huidig poptalent, ontmoeting, informatie en educatie.

Volg GESEL XL ook op twitter en facebook.