Elektronische muzikale kerst in Arnhem

Honderden kerstmutsen, een bezopen Kerstman en een prachtige jongedame in opwindend kerstpakje

Tekst: Robin van der Beek ,

Tussen alle familieverplichtingen door valt er in Arnhem genoeg te dansen tijdens de kerst. Eerst op kerstavond waar Oostblok ‘living legend’ Joey Beltram naar LuxorLive haalt. Ook tweede kerstdag een uniek evenement. New Dutch School en Perron026 slaan de handen ineen en zorgen voor een eenmalige belevenis in de tijdelijke stationshal van Arnhem.

Honderden kerstmutsen, een bezopen Kerstman en een prachtige jongedame in opwindend kerstpakje

Tussen alle familieverplichtingen door valt er in Arnhem genoeg te dansen tijdens de kerst. Eerst op kerstavond waar Oostblok ‘living legend’ Joey Beltram naar LuxorLive haalt. Ook tweede kerstdag een uniek evenement. New Dutch School en Perron026 slaan de handen ineen en zorgen voor een eenmalige belevenis in de tijdelijke stationshal van Arnhem.

Oostblok in LuxorLive
Technogrootheid Joey Beltram komt wederom naar Arnhem. Eerder was de Amerikaan te bewonderen bij zijn fantastische optredens tijdens Free Your Mind 2008 en afgelopen jaar op Koninginnedag bij 8Bahn in het Musispark. Beltram -bij het grote publiek wellicht bekend van de techno klassieker Energy Flash - zal dit maal in een intiemere setting zijn kunsten vertonen. Aanstaande zaterdag 24 december op de Oostblok Kersteditie in LuxorLive.

Marvin van Haelen van Oostblok is verguld met de komst van deze grote naam. “Het is natuurlijk fantastisch om zo’n grootheid te mogen ontvangen in onze thuisbasis. Beltram is een garantie voor een enorme beukset. Bij zijn optreden afgelopen Koninginnedag ging 3000 man helemaal los. Genoeg krijgen van deze man doe je niet.”  

Oostblok is ontstaan uit een Edese vriendengroep. Naast de clubavonden in LuxorLive organiseren de heren regelmatig feesten in leegstaande panden, tunnels of onder viaducten. Zo zijn ze betrokken bij het Wageningse concept LOF en werd er vroeger onder de naam Overwerk menig party georganiseerd.

“Ons doel met Oostblok is groeien,”vervolgt Van Haelen. “Grotere locaties, grotere artiesten, grotere aanhang, meer diversiteit en vooruitstrevendheid. Eerst staat echter kerstavond voor de deur. De bezoekers kunnen van alles beleven in LuxorLive. Resident Tammer zal de avond stevig openen. Verwacht daarnaast honderden kerstmutsen, een bezopen Kerstman, een prachtige jongedame in opwindend kerstpakje, unieke visuals en nog meer gekkigheid.”

New Dutch School en Perron026

Zoals gezegd kan men ook op tweede kerstdag genieten van elektronische muziek in Arnhem. De oude –tijdelijke- stationshal van Arnhem vormt de bijzondere locatie voor de afsluiting van de kerstdagen. New Dutch School (bekend van onder andere Freefall en Berlin 24) en Perron026 zullen 26 december om 23.00 uur aftrappen met de eerste plaat.

William Köster van New Dutch School vertelt over de totstandkoming van de samenwerking. “Perron026 is een tijdelijk initiatief, waar creatieve ondernemers en kunstenaars gehuisvest zijn. New Dutch School is een organisatie die staat voor elektronische muziek en visuele experimenten. Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties voor onze feesten. Toen wij bij een bijeenkomst over gebrek aan ruimte voor culturele activiteiten in gesprek raakte was de deal snel beklonken.”

New Dutch School heeft in het verleden al bewezen een organisatie te zijn die meer wil bieden dan beats alleen.  “Middels visuals gaan we proberen een link te leggen met de locatie,” legt Köster uit. “Dit wordt in de vorm van een virtueel spoorboekje gegoten.”

Naast William Köster zelf staan op het programma sets van Normano en Lucas. Normano is een van de vaste residents van de New Dutch School feesten en staat bekend om zijn funky sound. Lucas is een 19-jarig talent uit Ede, die opvalt door de combinatie van verschillende stijlen. Dubstep en techno voeren de boventoon in zijn platenkeuze.

“Tegenwoordig lijkt het erop dat er zoveel mogelijk dj’s moeten draaien op een feest,” besluit Köster zijn verhaal. “Er is daarom bewust gekozen voor 3 dj’s die minimaal 2 uur de tijd krijgen in de oude stationshal van Arnhem. Helaas zijn de werk- en expositieruimtes van tijdelijke aard. Dit is daarom de allerlaatste mogelijkheid om te feesten op deze bijzondere locatie.”

3voor12/Arnhem-Nijmegen mag 2 kaarten weggeven voor Oostblok in LuxorLive op 24 december. Geef antwoord op de volgende vraag: Uit welk land komt de headliner van de afgelopen editie van Oostblok?
Mail je antwoord vóór donderdag 23.57 naar prijsvraag@3voor12arnhemnijmegen.nl en maak kans op die kaarten!