Do Not Run We Are Your Friends is uitgerend

Ondanks nieuwe ep op de plank stopt de avantgardistische rockband

Tekst: Redactie / Foto: Archief ,

Vandaag is bekend geworden dat de band Do Not Run We Are Your Friends uit Arnhem en Nijmegen per direct is opgeheven. Een verrassend besluit, aangezien hun langverwachte ep bijna klaar was.

Ondanks nieuwe ep op de plank stopt de avantgardistische rockband

Vandaag is bekend geworden dat de band Do Not Run We Are Your Friends uit Nijmegen en Arnhem is opgeheven. Eerder dit jaar verlieten al enkele leden de band en maakten ze met twee bandleden minder een doorstart, maar helaas is het nu tot een definitief einde gekomen van deze avantgardistische rockband. "We hadden allemaal het gevoel dat DNRWAYF klaar was,” vertelt gitarist Mark Bouwman, “Op creatief vlak was er teveel onvrede en opheffen was de enige overgebleven optie." Wat er met de bijna voltooide ep gebeurt is nog niet bekend.

Do Not Run We Are Your Friends speelde vorige maand nog als voorprogramma bij And So I Watch You From Afar in Doornroosje en 013. Daarnaast waren de opnames van hun langverwachte EP in een afrondende fase beland.

Mark: “Na de nieuwe start die we gemaakt hebben met z'n vijven zijn er nieuwe plannen gekomen en hebben we een ep opgenomen, maar onderhuids ontstond er toch een sluimerend ontevreden gevoel dat we telkens wegduwden."

De bandleden zullen niet verloren gaan voor de muziek. Otto Kokke zal uiteraard verder gaan met Dead Neanderthals en ook de andere bandleden zullen we de komende tijd vast en zeker gaan tegen komen in de regio.