Kristal kijken met Anders Niemand

"What's not in 2012? Buma/Stemra!"

Redactie 3voor12 arnhem nijmegen ,

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kijkt terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2011 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2012 en what’s not? Vandaag gaan we kristal kijken met Anders Niemand, publiekswinnaar bij het 48 Hour Music Video Project!

VOOR12/Arnhem-Nijmegen kijkt terug op het afgelopen jaar. Wat waren de hoogte- en dieptepunten, en hoe gaat 2011 de boeken in? Ook werpen we alvast een blik in de toekomst, what’s hot in 2012 en what’s not? Vandaag gaan we kristal kijken met Anders Niemand, publiekswinnaar bij het 48 Hour Music Video Project!

Hoe zullen jullie je 2011 herinneren? Wat waren hoogtepunten en wat waren dieptepunten?
We noemen twee hoogtepunten. De eerste was in 48 uur een videoclip in met René Rutten maken. Dat is de shit. We hadden een goede match met hem en de clip is te gek geworden. Dan winnen we ook nog de publieksprijs. Thanks, publiek!

Het tweede hootepunt was toen we optraden in in Drachten. De mensen rapten onze teksten mee. Vet! Volgens mij zijn we in het noorden van Nederland inmiddels bekender dan in Nijmegen zelf.

Dan twee dieptepunten De eerste is het kwijtraken van onze vocalbooth. Die stond in een antikraakhuis. Dat pand werd gesloopt, dus weg vocalbooth. We hebben een nieuwe moeten maken en we kregen de sound maar niet goed. Ik dacht dat het nooit meer goed zou komen. Uiteindelijk is het toch gelukt.

Dan het tweede dieptepunt. Op Oddstream deden we een show die best goed ging. Er waren alleen maar tien bezoekers op het hele festival dus dat was eigenlijk zonde van de show. Ook zonde van het festival want het was een leuk festival. Je hoefde ook nooit lang te wachten aan de bar ;-)

Wat verwacht je van 2012?
We hebben veel te doen in 2012. Onze nieuwe ep Cycloon gaat uitkomen. Daarnaast heeft dj Krizis de Straight Up! The Roadtrip Tour in de steigers staan met ons, Hyperactief en Creatief. Er zijn al een paar data bekend en er komen nog veel meer bij. We krijgen het druk man!

Omdat we tijdens de 48 Hour Music Video Project de publieksprijs hebben gewonnnen, mogen we als band met het filmteam een avondje bier drinken in Cafe Samson. Ik dat dat slecht afloopt.

Welke act uit Gelderland gaat het maken in 2012?

Tommy Niffo, Black Bottle Riot en The Rolling Stones.

What's hot in 2012?
Moet het nieuwe Doornroosje niet een keer af zijn dan? Hopelijk gaan ze in Arnhem ook wat meer doen met hiphop.

What's not in 2012?
Buma/Stemra.