Villa Zeno en Hadrian's Wall spelen buiten met 3VOOR12/Gelderland Villa Zeno en Hadrian's Wall spelen buiten met 3VOOR12/Gelderland

De bands stellen zich voor

, Tekst: Eric Veltink / Foto's: archief

Villa Zeno en Hadrian's Wall spelen buiten met 3VOOR12/Gelderland

De bands stellen zich voor

Tekst: Eric Veltink / Foto's: archief ,

Zondag 14 augustus gaat 3VOOR12/Gelderland buiten spelen op de Ronde Weide in Arnhem. In samenwerking met Park Open en Kunst en Cultuur Gelderland zullen Okieson, The James, Hadrian’s Wall en Villa Zeno het podium betreden in het Sonsbeekpark. Hadrian’s Wall en Villa Zeno stellen zich voor!

De bands stellen zich voor

Zondag 14 augustus gaat 3VOOR12/Gelderland buiten spelen op de Ronde Weide in Arnhem. In samenwerking met Park Open en Kunst en Cultuur Gelderland zullen Okieson, The James, Hadrian’s Wall en Villa Zeno het podium betreden in het Sonsbeekpark. Hadrian’s Wall en Villa Zeno stellen zich voor!

Wie of wat zijn Villa Zeno en Hadrian’s Wall?

Timon Massop, zanger-toetsenist van Villa Zeno: “We zijn geen typische vriendengroep die samen muziek maken. Jonah, onze zanger, heeft mij jaren geleden gevraagd om samen met hem wat nummers uit te werken. Ik was meteen gepakt door zijn stem en zijn liedjes. We hebben samen een jaar aan de nummers gesleuteld en hebben daarna een drummer gevonden die bij ons paste. Daar is Villa Zeno in 2009 ontstaan. Inmiddels heeft die drummer vanwege gehoorschade plaats moeten maken voor onze huidige drummer Björn. Wat betreft de soort muziek is het geijkte zinnetje ‘de muziek varieert, van rauwe, donkere rock tot zomerse rock ‘n’ roll en alles daartussenin’ Het is rockmuziek met soulinvloeden. Ongepolijst en eerlijk, het moet hoe dan ook swingen!”

Timon Hoitink, zanger-drummer van Hadrian’s Wall: “Inmiddels zijn we drie goede vrienden. Onze bassist Wolter en ik speelden al samen in een jambandje en Wolter wilde graag een stap verder. Samen zijn we een bandje begonnen. Ricardo zat bij Wolter in de klas en met hem op gitaar erbij hebben we lekker gejamd. Dat klikte meteen.” Wolter, met een continue grijns: “We zijn eigen nummers gaan schrijven maar hadden geen zanger. Timon deed de zang erbij en dat is eigenlijk zo goed dat we geen zanger als aanvulling nodig hebben. We hebben het hier over Aalten, 2008.” Ricardo, bedachtzaam: “Onze muziek is sferisch en melodisch met een ruwe rand. Ik vind het echt authentiek en de songteksten komen ook écht ergens vandaan.”


Waar staat de band nu en wat zijn de plannen voor de tweede helft van 2011?

Timon, VZ: “Naast Huntenpop vorig jaar hebben we opgetreden met de Engelse band The Brew. We speelden samen in Keulen en in hun thuishaven Grimsby, een rauw havenstadje aan de Engelse noordoostkust. Dankzij hen hebben we een keer voor 900 man gespeeld. Dit jaar hebben we een paar toffe optredens voor volle tenten gedaan op Oerol. Op Koninginnedag hebben we in Ulft en Nijmegen gespeeld en ook tijdens de-Affaire stonden we daar in een leuk tentje op Habana. Volgende maand is onze eerste ep klaar; vijf nummers en een bonus track. De presentatie, inclusief de nieuwe videoclip, is later dit najaar. Daarnaast willen we elke week waar dan ook spelen!”

Wolter, HW: “Dit jaar is eigenlijk het serieuze begin van Hadrian’s Wall. Vorig jaar zomer hebben we een demo van drie nummers opgenomen, dat was wel een mijlpaal. Afgelopen week hebben we nog vier demonummers ogenomen. Dit jaar komen de optredens en doen we de echte banddingen. Timon: “De eerste keer op de planken was best eng maar meteen ook het leukste dat we ooit gedaan hebben. Dit was in jeugdcentrum Ivarca in Lintelo, en da’s klein hoor! Iedereen was enthousiast, ook onze vriendengroep. Daarna volgden onder meer Schiller in ‘ons’ Aalten, Paaspop en Kaf en Koren.” Ricardo: “In de tweede helft van het jaar willen we veel spelen en doen we ook Gesel XL. Verder werken we eraan om steeds beter te worden. We verwachten eind 2012, begin 2013 een album op te nemen. De ep slaan we over.”

Wat is jullie beste concertervaring tot nu toe?

Timon, VZ: “Het laatste optreden op Oerol in de Schotse Vier in Midsland. De kroeg stond lekker vol, de wisselwerking tussen band en publiek was optimaal. We speelden middenin de kroeg en op de helft van de set danste de hele kroeg om ons heen. De mensen gingen uit hun dak! Onze energie werd er door versterkt waardoor ik zelf in een ‘andere staat van zijn’ kwam.”

Timon, HW: “Paaspop was tot nu toe wel het beste, ook door het enorm goede geluid. Het publiek was erg enthousiast en we hebben daar met de drummer van Shaking Godspeed gesproken. Hij vond het optreden ook tof en gaat ons waarschijnlijk hier en daar verder op weg helpen.”

En een logische vervolgvraag: wat was de slechtste?

Timon, VZ: “Dat was eind vorig jaar, vlak voordat we naar Engeland gingen. De bas van de toetsen viel uit en er ging bier over het podium. We hebben de set natuurlijk uitgespeeld maar de nummers misten de complete onderlaag. Tsja, dan gaat je aandacht naar de technische problemen en heb je geen contact meer met het publiek.”

Wolter, HW: “Dat was in Mariënvelde waar we op een vrachtwagen speelden ter afsluiting van een beachvolleybaltoernooi. Dat optreden hebben we uit ons geheugen gewist. Wij stonden op die wagen en een eind verder zat ons ‘publiek’ aan lange picknicktafels. Geen publiek dus en ook geen applaus. Tsja, en toen we klaar waren wilden ze ‘more’. Die set verliep wel met de nodige tegenzin.”

Wat kan Park Open de 14e van Villa Zeno en Hadrian's Wall verwachten?

Timon, VZ: “Voor ons is de wisselwerking met het publiek erg belangrijk en dat zouden we op Park Open graag voor elkaar krijgen. Wij hebben zin om te spelen dus geen van ons zal zitten of stil staan. Het is onze bedoeling om dit ook te laten gebeuren bij het publiek.”

Timon, HW: “We zijn geen punkband en klimmen niet op de versterkers. Het gaat ons er echt om de muziek zo goed mogelijk over te brengen en we hopen op kippenvel. We proberen een zo eerlijk mogelijk optreden te geven, dus verwacht geen rare acties en vreemde moves.”

Tot slot, heb je zelf eigenlijk iets met het Sonsbeek Park?

Timon, VZ: “Onze zanger-gitarist Jonah wees me twee weken geleden vanuit de trein aan waar Sonsbeek Park ligt. Hij vertelde me dat we daar 14 augustus op zouden treden. Vanuit de trein was het een heel mooi park. Meer kan ik er helaas echt niet over vertellen.”

Ricardo, HW: “Ik ben er vaak vanuit school geweest, wat te drinken mee en lekker zonnen. Tof park!” Timon: “Ik ken de naam alleen van de uitgang Sonsbeekzijde van Arnhem CS waar ik wel eens kwam als er een trein was uitgevallen.” Wolter: “Nee, maar dat komt zeker nog!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland