Rock Royale wordt vaste prik op de laatste zondag van augustus Rock Royale wordt vaste prik op de laatste zondag van augustus

Candybar Planet, Automatic Sam en nog veel meer op Koningsplein in Nijmegen

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Rock Royale wordt vaste prik op de laatste zondag van augustus

Candybar Planet, Automatic Sam en nog veel meer op Koningsplein in Nijmegen

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

De laatste zondag van augustus is voor de derde keer op rij weer de gelegenheid bij uitstek om het beste wat Nijmegen Rock City te bieden heeft te aanschouwen. Het festival vindt plaats op het Koningsplein en brengt dit jaar ook een ode aan Eindhoven Rock City met een reünieshow van Candybar Planet.

Candybar Planet, Automatic Sam en nog veel meer op Koningsplein in Nijmegen

De laatste zondag van augustus is voor de derde keer op rij weer de dag om het beste wat Nijmegen Rock City te bieden heeft, te aanschouwen. Het festival vindt plaats op het Koningsplein. Op eerdere edities waren onder andere Go Back To The Zoo, Lea, Krach en Roy Santiago te gast, dit jaar staat er wederom een line-up om je pink en wijsvinger bij af te likken en in de lucht te steken.

Automatic Sam licht in haar thuisstad alvast een tip van de sluier op van hun aankomende cd Texino. Na in 2009 de eerste editie geopend te hebben gaan ze nu Rock Royale afsluiten. Daarnaast laten een aantal ex-leden van Krezip zien dat hun nieuwe band Guild Of Stags lang niet zo braaf is als hun eerste band.

De Eindhovenaren van Candybar Planet komen voor een speciale reünieshow naar Nijmegen en willen laten zien dat zij een van de grondleggers waren van Eindhoven Rock City. Nostalgische psychedelische bluesrock kun je verwachten van Gingerpig. Birth Of Joy liet op de-Affaire al zien dat ze een grote belofte is en dat ze niet voor niets getekend is door Suburban.

Uiteraard is ook Nijmegen zeer ruim vertegenwoordigd op dit koninklijke rockfestijn! Vette stonerriffs en groovende drum- en baspartijen smaakvol aangevuld met samples maken inmiddels het Stonerfront Nijmegen tot een lekkere testosterontrip. Geen gezeik, gewoon pure stoner! Indasol komt met alleen een akoestische gitaar naar het Koningsplein, maar meer heeft hij ook niet nodig om het publiek in te pakken. Daisy Chain en The Gospel (met een akoestische set) maken het programma af en zorgen ervoor dat Rock Royale ook dit jaar een rockend feestje wordt.

Rock Royale
Zondag 28-08-2011
Entree gratis!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland