Deze zaterdag Gelderse singer-songwriters in de Lutherse Kerk in Nijmegen Deze zaterdag Gelderse singer-songwriters in de Lutherse Kerk in Nijmegen

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met o.a. Casper Adrien en Roel Smeets

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Deze zaterdag Gelderse singer-songwriters in de Lutherse Kerk in Nijmegen

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met o.a. Casper Adrien en Roel Smeets

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Waar de meeste Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen-avonden bekend staan om pittige of luidruchtige inhoud, kunnen de oordoppen van de Gelderse muziekliefhebbers komende zaterdag in de la blijven liggen, want vier Gelderse singer-songwriters spelen op een geweldige locatie: de Lutherse Kerk in Nijmegen.

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen met o.a. Casper Adrien en Roel Smeets

In samenwerking met Stichting GetU en singer-songwriterinitiatief GSSF (Gelders Singer Songwriter Festival) organiseert 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een singer-songwriteravond met vier Gelderse artiesten die energieke, gevoelige, humoristische en stevige nummers zullen laten horen.

Met ontwapenende oprechte liedjes tracht Harderwijker Casper Adrien het luisterend oor te vinden. Op integere wijze gaat hij in zijn nummers de strijd aan met zichzelf en de wereld om hem heen. Hierbij schuwt hij de grote vragen niet maar geeft ook de kleine thema's de aandacht die zij verdienen. In zijn eigen bouwsel van folk, blues en pop streeft hij naar de perfecte balans tussen entertainment en bewustwording.

Hills is het pseudoniem van de Arnhemse multi-instrumentalist Anne-Maarten van Heuvelen. Onder de naam Hills speelt hij met akoestisch gitaar rootsy liedjes terwijl hij uit zijn sampler een heel blueskoor tovert. Een optreden van Hills is dan ook iets heel anders dan een getergde singer-songwriter die met akoestisch gitaar zijn liefdesverdriet wil delen. Anne-Maarten zingt korte verhaaltjes over koken, snelwegen en de dood. Met hele serieuze en hele grappige nummers boeit en verbaast hij zijn publiek moeiteloos.

Na het uiteengaan van de band the Vlegels besloot Roel Smeets op eigen kracht zijn muzikale persoonlijkheid te ontdekken. Met zijn kleine folky liedjes betreedt hij het land der muziek dit keer op een subtielere manier. In zijn nieuwe hoofdstuk is er meer ruimte om tussen de regels door te lezen en de boekenlegger soms echt op de zere plek te leggen.

Het is eind 2008 als de heren van Dear Jane hun punk en indie klanken inruilen voor akoestische gitaren en een handvol percussie instrumenten. Begin 2009 resulteert dit in een sterke set songs die ze voor het eerst ten gehore brengen op een van Arnhems populairdere festivals. In de (semi) akoestische popliedjes is een mengeling van stijlen als Americana, Folk, Country, Rock en Pop te herkennen.

Wil je hierbij zijn? Kaarten zijn te koop via de website van GetU. Als jij in deze crisistijd de poen in de knip wil houden, stuur dan voor 23.57 uur vandaag een mail naar 3voor12arnhem@gmail.com en maak kans op 2 kaarten! De eersten die reageren winnen!

Gelders Singer Songwriter Festival za. 27 aug. 2011 - 20.00 uur Kaarten VVK 4,- deur 5,-Lutherse kerk te Nijmegen Prins Hendrikstraat 79 www.getu.nl www.singersongwriter.nl

 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland