Deaf By Stoning belooft avond lang knikkende koppen Deaf By Stoning belooft avond lang knikkende koppen

Voorbeschouwing op ep-presentatie in Merleyn

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Deaf By Stoning belooft avond lang knikkende koppen

Voorbeschouwing op ep-presentatie in Merleyn

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Aanstaande zaterdag viert het Nijmeegse Deaf By Stoning het uitkomen van hun nieuwe EP “Burning Down” met een releaseparty in Merleyn. We spraken met de band over het opnameproces, ambities en uiteraard het nieuwe materiaal.

Voorbeschouwing op ep-presentatie in Merleyn

 

Aanstaande zaterdag viert het Nijmeegse Deaf By Stoning het uitkomen van hun nieuwe ep Burning Down met een releaseparty in Merleyn. We spraken met de band over het opnameproces, ambities en uiteraard het nieuwe materiaal.

Jullie hebben een nieuwe ep opgenomen die jullie zaterdag in Merleyn gaan presenteren. Wat kunnen we als luisteraar verwachten?
Natuurlijk kunnen jullie een show verwachten waar iedereen compleet van hun sokken geblazen wordt. De nieuwe ep Burning Down is ook meteen een nieuw hoofdstuk in het boek Deaf by Stoning. Gedurende het opnemen hebben we veel geleerd en vooruitgang geboekt, met name op het gebied van samenspel en het schrijven van nummers. Dit komt doordat we het afgelopen half jaar hier de tijd voor hebben genomen. Het resultaat hoor je vooral terug in het nummer Burning Down. In dit nummer komen alle facetten van stonerrock terug zoals wij die graag zien, daarom is dit ook de titel van de ep.

Hoe is het opnameproces verlopen?
We hebben er voor gekozen om naast studionummers ook live-nummers op de ep te zetten omdat we graag het gevoel willen overdragen dat bij stonerrock hoort. Wat is er dan beter dan live de muziek ervaren?! Tijdens het opnemen van de live nummers ging alles mis wat er maar mis kon gaan; snaren braken, de bassist viel van het podium... Maar gelukkig staan de nummers er strak op.

Het studioproces was nog iets waar we nog niet veel ervaring mee hebben. Het was soms zoeken naar de juiste flow die je normaal gesproken op het podium wel hebt. Desondanks zijn we tevreden met de nummers zoals ze op de ep staan.

Jullie hebben al een paar mooie gigs in het verleden gehad (onder andere InMotion en de GeselXL). Welke staan jullie het meeste bij?
InMotion tijdens de zomerfeesten van Nijmegen was een optreden dat we niet snel zullen vergeten. De ondergaande zon en de Waalbrug op de achtergrond maakte dat het een speciaal optreden was. Het was lekker druk vooraan het podium. Ondertussen met alle schuiven op tien iedereen uit z’n dak zien gaan is het mooiste wat er is.

Hebben jullie bepaalde ambities en doelen waar jullie naartoe willen werken? Bepaalde mijlpalen die jullie proberen te bereiken?
Wat voor ons belangrijk is: veel spelen en op zoveel mogelijk verschillende plekken. Festivals zoals Roadburn en Yellowstock zijn waar we graag naartoe willen werken. Voor ons is muziek maken en optreden de mooiste hobby die er is. Onze ambitie is om dit zo veel mogelijk te doen.

Wat kunnen we zaterdag precies verwachten on stage?
Zaterdagmiddag beginnen we onze minitour op Slijkrock in Slijk-Ewijk om vervolgens volle gas door te rijden naar de Merleyn in Nijmegen waar dan het laatste optreden van onze tour zal plaatsvinden. De avond wordt ingeluid door There Was A Firefight en Captain Ortega. Dit alles zorgt voor een avond lang knikkende koppen. Tijdens ons optreden ligt de nadruk op de nummers die op Burning Down staan.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland