Roy Santiago in zomerbezetting in Apeldoorn Roy Santiago in zomerbezetting in Apeldoorn

Band speelt in outdoor variant van Plato’s Muziekcafé

, Tekst: Inge Weterings / Foto's: Ronald Eckringa

Roy Santiago in zomerbezetting in Apeldoorn

Band speelt in outdoor variant van Plato’s Muziekcafé

Tekst: Inge Weterings / Foto's: Ronald Eckringa ,

Het is een mooie zondagmiddag in Apeldoorn en verderop in de straat horen we een bandje. Hartstikke leuk, maar wij zitten klaar voor Roy Santiago in Gigant! Met biertjes, grapjes en fijne muziek bezorgt Roy met band het publiek een heerlijk relaxte middag.

Band speelt in outdoor variant van Plato’s Muziekcafé


Het is een mooie zondagmiddag in Apeldoorn en verderop in de straat horen we een coverbandje. Hartstikke leuk, maar wij zitten klaar voor Roy Santiago in Gigant! Met flinke regelmaat is er in Podium & Filmtheater Gigant plaats voor Plato’s Muziekcafé met fijne opkomende bandjes. Ditmaal is het tijd voor Roy Santiago. Door het heerlijke weer is het optreden naar buiten verplaatst. In de smalle, maar wel gezellig aangeklede steeg naast Gigant is een ‘podium’ opgebouwd. De band staat onder een kleine partytent. Het publiek zit aan picknicktafels, op grote poefen en in fijne hangstoelen. Lekker relaxed, en dat past perfect bij het optreden van Roy Santiago met band.

Roy verteld al snel dat de band in zomerbezetting is gekomen en dat er op dat moment ook geen echte drummer aanwezig is. Gelukkig hebben ze alleskunner Xavier Teerling (ook wel XA4 genoemd, wat met Duck tape op zijn drumstel is geplakt) bereid gevonden om plaats te nemen achter de drums. Niet alleen is er een zomerbezetting, er is duidelijk ook een luchtige, zomerse instelling onder de band. Onder het genot van biertjes genieten de vier bandleden zelf van het optreden en gooien tussen de nummers flink wat grapjes richting het publiek.

Het is duidelijk dat het optreden om Roy Santiago draait. Ook al staan er vier mannen te spelen onder het kleine tentje, Roy staat een stuk verder naar voren dan de rest. De gitarist staat zelfs grotendeels naast de tent, wat ietwat afstandelijk overkomt. Gelukkig maakt de vele interactie met de hele band veel goed. In het begin van de set lijkt het alsof de band nog wat op gang moet komen, maar na een kwartier gaan alle remmen los en lijken de mannen veel meer op hun plek. Het publiek heeft zich ondertussen verdubbeld en heeft het duidelijk naar zijn zin.

Tegen het einde van de set spelen de mannen een erg rustig nummer. Dit wordt soms overstemt door de muziek van verderop in de straat. Hier trekt de band zich niets van aan en sluit af met een heftig instrumentaal stuk, waarmee ze de andere band helemaal wegspelen. Jammer genoeg is het hierna afgelopen en neemt Roy afscheid. Na een kwartier komt de band echter terug na verschillende vragen om meer nummers. Roy vertelt dat de band niet meer nummers heeft en vraagt of het publiek het goed vindt als ze een aantal nummers gewoon nog een keer spelen. Het publiek reageert enthousiast en zo wordt de middag prima afgesloten met nog drie fijne nummers.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland