Optreden op PaasPop-Zieuwent 2011

“We tellen af, beginnen met optreden en stoppen ongeveer tegelijkertijd.”

Tekst: Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In de Achterhoek vindt ook dit jaar weer het festival PaasPop-Zieuwent plaats. Op ons eigen 3VOOR12/Gelderland podium zijn er optredens van onder andere Krach, Barbarella, Hadrian's Wall en Orange Maplewood te zien. Tijd om een aantal bands eens nader te ondervragen.

“We tellen af, beginnen met optreden en stoppen ongeveer tegelijkertijd.”

PaasPop-Zieuwent is een van de eerste festivals van het seizoen, komen we jullie nog vaker tegen deze zomer? En op welke festivals zouden jullie nog graag willen spelen?
Orange Maplewood
: “We spelen 28 Mei op het Sjoks festival te Aalten. Verder zijn we nu druk met plannen, maar er is nog niks concreets. Wat ons wel echt te gek lijkt is om op de Zwarte Cross te spelen of in de Barbarossa-ruïne tijdens de-Affaire. Sowieso is de-Affaire een te gek feest!”

Barbarella
: “Waarschijnlijk kom je ons wel tegen op enkele festivals, maar dan aan de bar. We zijn op dit moment niet heel actief aan het boeken, maar dat wil niet zeggen dat we niet willen spelen! Voorlopig staat PaasPop-Zieuwent op de rol en verder zijn we heel veel in de studio te vinden. Maar op Vogelpop in Ansen zouden we in ieder geval graag spelen.”

Hadrian’s Wal
l: “Dit is niet alleen één van de eerste festivals van het seizoen, maar voor onze band ook het eerste festival waar we zelf spelen! We gaan als toeschouwers naar Pinkpop, dus misschien kom je ons daar ook nog tegen. Waar we heel graag zelf een keer zouden willen spelen kun je dan ook wel raden...”

Zijn jullie optredens tijdens de festivals anders dan een regulier optreden?
Hadrian’s Wall
: “Tja, dat weten we natuurlijk niet echt aangezien dit onze eerste festivalervaring wordt. Wij proberen echter elk optreden het beste uit onszelf te halen en onze nummers zo goed mogelijk over te brengen. Hoe groot of klein het publiek is maakt dan ook niets uit. We willen en hopen gewoon dat iedereen die komt kijken het heel erg naar zijn zin heeft straks! Wij gaan in ieder geval het onderste uit de kan halen.”

Barbarella
: “Nee, in grote lijnen is alles hetzelfde: We tellen af, beginnen met optreden en stoppen ongeveer tegelijkertijd. Feit is wel dat wij in stadions het best tot ons recht komen. Mits Jaap hard genoeg slaat natuurlijk. Maar zonder gekheid, festivals vinden we erg leuk. We hebben er nogal wat gedaan de afgelopen jaren. De sfeer, de diversiteit in publiek en muziek. Het past ons goed.”

Orange Maplewood
: “Bij festivals heb je vaak een groter podium, dat proberen we dan ook goed te benutten. En verder is het meteen de kans om jezelf aan een groter publiek te laten zien, dus we zijn op dit moment wel bezig met onze show verfijnen. Voor het resultaat moeten jullie allemaal maar komen kijken.”|

In het kader van Pasen willen wij ten slotte nog graag weten welke overleden artiest uit de dood opstaan om nog één keer een optreden te verzorgen?
Barbarella
: “Jeff Buckley en John Lennon mogen nog een optreden verzorgen. Zij hebben het feestje te vroeg verlaten. Johnny Cash mag terugkomen om 'Til Kingdom Come van Coldplay te komen inzingen. Jam-Master Jay van Run-D.M.C. mag ook terugkeren.”

Orange Maplewood
: “Jim Morrison, Jimi Hendrix, John Bonham en Ian Curtis mogen terugkomen. Ook willen wij John Entwistle graag met The Who live aan het werk zien.”

Hadrian’s Wall
: “Louis Armstrong! Die man was briljant! Als je met zoveel gevoel kan spelen, ben je tijdloos. Ian Curtis mag ook terugkeren. En Joy Division, niet alleen de muziek is erg tof, ook de teksten zijn heel bijzonder en authentiek. Daarnaast lijkt het ons een boeiend persoon. Ten slotte mag ook Freddie Mercury uit de dood herrijzen. Hij is een briljante zanger, performer, pianist en componist. Iemand die constant de grens wou verleggen en vernieuwend wilde zijn. Is hem nog behoorlijk gelukt ook.”