Zirkus 8Bahn ongekroonde klapstuk van het festivalseizoen Zirkus 8Bahn ongekroonde klapstuk van het festivalseizoen

House, techno of minimal, fans in elk genre halen hun hart op

, Tekst: Amy van Son / Foto's: Bas van Ek

Zirkus 8Bahn ongekroonde klapstuk van het festivalseizoen

House, techno of minimal, fans in elk genre halen hun hart op

Tekst: Amy van Son / Foto's: Bas van Ek ,

Volgens de mannen van Zirkus 8Bahn zou het een heel gemoedelijk en goed georganiseerd feestje worden, een soort van mini Lowlands en daar was geen woord van gelogen. Een sfeerimpressie van dit nieuwe festival.

House, techno of minimal, fans in elk genre halen hun hart op

Enkele weken geleden interviewde 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Pascal Rietman, hoofdorganisator van Zirkus 8Bahn. Vol enthousiasme vertelde hij over het ontstaan van 8Bahn en haar achterban. Hij sprak over de ontwikkeling van tunnelraves naar clubavonden en Koninginnedag hostings. Nu is er het festival Zirkus 8Bahn, dat na deze eerste editie de hekkensluiter van het festivalseizoen mag worden genoemd. Wat een sfeer, wat een locatie, wat een muziek en wat een leuke mensen.

Park Presikhaaf, de festivallocatie gelegen vlak naast het NS station, oogt rustig. Dit belooft een goede doorstroom bij de ingang. In alle rust kunnen we doorlopen om als eerste bij de mainstage te belanden. Hoewel het de moeite waard is om even een rondje te lopen over het ruim opgezette festivalterrein, is het voorlopig te aantrekkelijk om op het heuveltje in de zon (het lijkt zowaar echt op de Alfa locatie) te blijven dansen op de klanken van Monkey Maffia vs Daniel Stefanik
Tijd om los te worstelen van deze mooie plek en even een rondje festivalterrein te doen. Goed georganiseerde horeca, herkenbare medewerkers (met clownstrik) en de nooduitgangen zijn duidelijk aangegeven. Uit alles blijkt dat de organisatie het geheel goed in handen heeft. Vervolgens langs de Luxor Live tent, waar later die avond het spreekwoordelijke dak eraf zal gaan. Dan via de kunstzinnige klanken van Konijn 2000 met een geweldig blauw paard van 12 meter hoog, om uiteindelijk bij een intiem stukje aan het water te belanden waar de gast hosting verzorgd wordt door de DeventerDubSessions. Onderwijl kom je vrolijke meisjes tegen die lolly’s verkopen en een gast die uit een zilveren cadeaudoos vrijkaartjes voor een optreden naar keuze in Luxor Live uitdeelt. En ondertussen wordt er ook nog een record krat stapelen gebroken.
Luke Slater is de afsluiter op de 8Bahn mainstage, maar Luxor Live heeft met het avondprogramma ook nog wat moois in petto. De live dubstep van Jazzsteppa, en het gelegenheidsduo Bert de Rooij & Nuno dos Santos, maken de verwachtingen waar. De bas blaast vuist diep uit de boksen, wat zelfs bij de min of meer toevallige toehoorders verwrongen snoetjes oplevert. Tenslotte is er geniale electrogabberpunk gebracht in een knusse circustent. De heren van Aux Raus zijn zichtbaar en hoorbaar in hun element. En zo loopt Zirkus 8Bahn na een mooie dag in het park ten einde. En voor wie het gemist heeft of er geen genoeg van kan krijgen, op 4 december is er in Luxor Live een indoor editie van 8Bahn.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland