Van Waal Tot Rijn… Van Waal Tot Rijn…

…hoe zou het met The Rain Poets zijn?

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Van Waal Tot Rijn…

…hoe zou het met The Rain Poets zijn?

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

The Rain Poets uit Arnhem bestaan tien jaar! En dat wordt gevierd met een nieuwe ep, hun eerste release in drie jaar tijd. De hoogste tijd voor een update.

…hoe zou het met The Rain Poets zijn?

Het is alweer een tijd geleden dat we iets hebben vernomen van The Rain Poets. Het sympathieke singer-songwritersduo uit Arnhem heeft nog wel de nodige optredens meegepakt hier en daar, maar het laatste echte wapenfeit – een met volledige band opgenomen ep genaamd XL – dateert alweer van 2007. Precies op tijd voor hun officiële tienjarige bestaan brachten ze onlangs echter de ep Lift The Shadows uit. De hoogste tijd om weer eens bij te kletsen, 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak met Armand Wijskamp.

Het is al weer een tijdje geleden dat we iets van jullie hebben vernomen. Wat hebben jullie precies gedaan en hoe gaat het verder met jullie?
"Met ons gaat het goed! De laatste tijd is het inderdaad wat stil geweest van onze kant, maar we hebben niet stil gezeten. We zijn druk geweest met het schrijven van nieuwe songs en hebben eind 2009 tot en met begin 2010 gewerkt aan drie nieuwe songs in de studio van Tudor Rutjes. De songs hebben we gereleased als de promo Lift The Shadows in mei 2010. Hier hebben we tot nu toe nog niet zoveel gerucht aan gegeven, maar dat gaat veranderen! De songs zijn inmiddels alle drie te beluisteren op onze MySpace, dus ga maar eens luisteren.

We zijn momenteel bezig met het inwerken van onze nieuwe violist Jochem Garthoff. Samen met hem bekijken we welke songs verrijkt kunnen worden met viool en dat werpt zijn vruchten af. Voor sommige songs hebben we de structuur aangepast om het geheel beter tot zijn recht te laten komen. Echt ontzettend cool om te doen! Met Jochem in de bezetting zijn we ook begonnen met vierstemmige zang in een aantal songs. Jochem zal het najaar al een aantal optredens met ons mee doen, in ieder geval al op 22 oktober in het Oranje Koffiehuis (Arnhem) en op 9 november in Camelot (Nijmegen). Verder staan we met onze song Feel The One weer in de stemlijst voor de Gelderse Top 100 aller tijden van Omroep Gelderland. Mensen die op ons willen stemmen kunnen dit tot 18 september doen op de website van de Gelderse Top 100."
 
Jullie hebben een nieuwe ep opgenomen. Hoe verhoudt deze zich tot jullie oude werk?
"Onze laatste opnames vóór Lift The Shadows dateerden alweer van 2007. De opnames van XL waren veel meer een full-band geluid, en ondanks dat we nog steeds erg blij zijn met deze opnames, wilden we toch weer terug naar een iets intiemere en een wat meer typerende singer-songwriterbezetting. Eigenlijk zijn we weer doorgegaan met het doorontwikkelen van de koers die we zijn ingezet met onze Soundtrack ep. De songs zijn muzikaal echter wel een stukje breder ingevuld. In Lift The Shadows hoor je een vet hammond orgel en een reversed loop van een feedbackende elektrische gitaar, in Picking Daisies een mandoline en in A Heart Revived een chello. We hebben veel aandacht besteed aan het bekijken van een stuk muzikale invulling die voor ons gevoel ook echt wat toevoegt aan de song. Zelf zijn we erg blij met het resultaat!"

The Rain Poets bestaan nu tien jaar. Wat vinden jullie de mooiste band-ervaring van het afgelopen decennium? En zijn jullie tevreden met waar de band nu staat?
"Yes, tien jaar alweer, time flies! We hebben veel gave bandervaringen, maar persoonlijk vond ik de laatste studio opnames bij Tudor erg fijn om te doen en heb ik hele goede herinneringen aan onze Limburg tourtjes. We hebben in Limburg zoveel lol gehad!

Ik ben blij met waar we nu met de band staan. Het leuke van The Rain Poets vind ik zelf dat we continu bezig zijn om onze songs te geven wat ze echt nodig hebben. We hebben de afgelopen jaren opgetreden in allerlei bezettingen en van alles uitgeprobeerd. Hierdoor zijn we er achter gekomen wat we wel en niet willen. Heel leuk om de songs niet in een strak keurslijf te drukken maar gewoon dingen te proberen, daardoor ontstaan soms hele leuke verrassende wendingen in de songs. De song staat bij ons centraal, niet de versie van de song zoals die op onze laatste release staat. Bij The Rain Poets gunnen we onszelf een stukje vrijheid in het musiceren en dat bevalt ons supergoed."
 
Waal of Rijn, waar wil je liever zijn?
"Zo, je wou ons even op het gladde ijs drukken? Hahahahaha. Niemand in The Rain Poets geeft ook maar iets om voetbal, dus Nek of de Fietstassen, het maakt ons niets uit hahahaha. Arnhem is de betere winkelstad, Nijmegen de betere muziekstad. Allebei gezellig en allebei leuk om op te treden. Ik woon zelf in Arnhem Zuid, dus tussen de Rijn en de Waal. Wij zijn wel een Arnhemse/Velpse band....... dus met voordeel van de twijfel... Rijn!"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland