Van Waal tot Rijn... Van Waal tot Rijn...

... Hoe zou het met Taxidermist zijn

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Van Waal tot Rijn...

... Hoe zou het met Taxidermist zijn

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Aanstaande vrijdag presenteert Taxidermist zijn nieuwe ep in Merleyn. Een nieuw hoofdstuk in de loopbaan van de sympathieke Nijmegenaren, en ook een mooie gelegenheid om weer eens wat bij te babbelen.

... Hoe zou het met Taxidermist zijn

In de rubriek 'Van Waal tot Rijn … Hoe zou het met …' zijn praten we bij met artiesten uit de regio. Met deze keer Taxidermist, die aanstaande vrijdag zijn nieuwe ep in Merleyn presenteert. Een nieuw hoofdstuk in de loopbaan van de sympathieke Nijmegenaren, en ook een mooie gelegenheid om weer eens wat bij te babbelen.

Het is al weer een tijdje geleden dat we iets van jullie hebben vernomen. Wat hebben jullie precies gedaan en hoe gaat het verder met jullie?
"Het seizoen 2009/2010 was een bewogen tijd voor ons. Eerst vanwege het vertrek van een bandlid, en daarna vooral omdat we druk bezig zijn geweest met het schrijven van nieuw materiaal en het her-arrangeren van bestaande nummers. Dat is uitgemond in een nieuwe ep  (vorig voorjaar opgenomen en geproduceerd in eigen beheer), en een reeks optredens, zowel binnen als buiten Nijmegen.

Voorlopig hoogtepunt was het optreden op de-Affaire. Op het Lift-podium, voor een veld vol fans, nieuwsgierige muziekliefhebbers en toevallige voorbijgangers, op prime-time en tegen een back drop van een ondergaande zon achter de Waalbrug, hadden we daar ons tot nu toe finest hour, qua entourage, publiek, en show!"

Jullie hebben een nieuwe ep opgenomen. Hoe verhoudt deze zich tot jullie oude werk?

"Op deze ep staan zeven nummers die ons nieuwe geluid vertegenwoordigen: goed afgewogen, strakke en vlammende nummers, die voortbouwen op ons vorig werk, maar met een extra verdiepingsslag. We maken nu eenmaal niet echt muziek die je makkelijk bepaalt als bijvoorbeeld stoner, pure funk of wat dan ook. Het is een mengeling van stijlen; stevig, een beetje gestoord, groovend en catchy. Een mengeling die ook van onszelf vraagt om scherp te blijven, want: wat is dat nu echt, dat Taxidermist-geluid? Met deze ep hebben we onze weg gevonden. We voelen ons thuis in een eigen, consistente stijl en we weten het beste te halen uit de muziek die we zelf vet vinden."  

Aanstaande vrijdag presenteren jullie de nieuwe ep in Merleyn. Wat kunnen we die avond eigenlijk allemaal verwachten?
"Vrijdag 1 oktober is niet toevallig als datum voor de ep-presentatie gekozen: het is dan bijna Werelddierendag. Voor de duidelijkheid: een taxidermist is een preparateur, iemand die beesten opzet en we hebben daar als band onze eigen verknipte twist aangegeven.

We pakken komende vrijdag dan ook goed uit. We gaan een optreden opzetten dat zich natuurlijk vooral concentreert rondom de nummers op de ep. Om 22:00 wordt de aftrap verzorgd door Repelling Lowdogs, een toffe rockband uit Tilburg en het roemruchte dj-duo De Turntable Tampeloeresen draait plaatjes voor en na de shows. Misschien dat we van tevoren nog even langs het dierenasiel rijden, of dat we de dependance van het Natuurmuseum leegstropen. Laat je hamster in ieder geval maar thuis."  

'Waal of Rijn, waar wil je liever zijn?'

"Taxidermist houdt niet van zwemmen en is ook niet zo van regionale poepgooierij. We zijn wel een echte Nijmeegse band, ‘opgegroeid’ met optredens in Merleyn en Roosje, dus wat dat betreft hebben we hier de meeste en beste ervaringen. Aan de andere kant lonkt Arnhem al langer met de Veluwe en al die potentiële roadkill, die daar nu nog in levende vorm rondloopt…"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland