Shaking Godspeed tekent bij Suburban

Debuutalbum Awe 4 november gepresenteerd

3VOOR12 NL Tomas Delsing ,

De Achterhoekse bluesrockformatie Shaking Godspeed heeft de handtekening kunnen zetten onder een contract bij Suburban. Het debuutalbum Awe zal 4 november onder deze vlag uitkomen, waarna de band aan het touren slaat. Aanvankelijk alleen door Nederland en België, maar de ambities reiken verder.

Debuutalbum Awe 4 november gepresenteerd

De achterhoekse bluesrockformatie Shaking Godspeed heeft de handtekening kunnen zetten onder een contract bij Suburban. Het debuutalbum Awe zal 4 november onder deze vlag uitkomen, waarna de band aan het touren slaat. Aanvankelijk alleen door Nederland en België, maar de ambities reiken verder.

Het balletje ging begin dit jaar rollen in Groningen, waar de band eerst op Eurosonic speelde, en iets later op het 3VOOR12 Noorderslagpodium stond. Zanger en gitarist Wout Kemkens: "We hadden al wel vaker met mensen van Suburban gesproken, maar dat was nooit echt concreet geworden. Het voelde meteen goed; mijn halve cd-kast is gevuld met hun uitgaven en ik heb een hele hoge dunk van ze."

Behalve een platform voor Awe, opent de samenwerking met Suburban ook deuren naar het buitenland voor Shaking Godspeed: "Zij doen heel veel distributie, dus hebben veel connecties. We hebben al wat data in Spanje staan, en hopelijk kunnen we ook in Duitsland aan de bak komen. Geen idee wat dat gaat brengen. Vooralsnog staan we alleen in Nederland en België geboekt, maar eerst doen we onder het mom van The Sound of the R&R Underground een minitour met de Paceshifters, Sunnpimp en de Belgische Charlie Jones' Big Band."

Het publiek kan 28 oktober in de Merleyn (Nijmegen) voor het eerst kennismaken met Awe, de officiële presentatie van het album is op 4 november in Paradiso Amsterdam.