Popronde als vanouds van start in Nijmegen Popronde als vanouds van start in Nijmegen

Speciaal 3VOOR12 Hollandse Nieuwe podium in NDRGRND

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Popronde als vanouds van start in Nijmegen

Speciaal 3VOOR12 Hollandse Nieuwe podium in NDRGRND

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Aanstaande vrijdag gaat Neerlands grootste rondreizende popcircus van start, traditiegetrouw in Nijmegen. Vanaf een uur of acht krioelt het in de Waalstad van de popmuziek op alle relevante podia. Met dit jaar ook het Hollandse Nieuwe podium in café de NDRGRND, speciaal voor nationaal opkomend talent.

Speciaal 3VOOR12 Hollandse Nieuwe podium in NDRGRND

‘s Lands grootste rondreizende popfestival Popronde gaat zoals elk jaar weer van start in Nijmegen. Aanstaande vrijdag om 20.15 zullen Little Kings That Kill aftrappen in Merleyn en vanaf dat moment vertonen ruim vijftig bands in diverse cafés en podia hun kunsten. Dit jaar zal ook VPRO’s 3VOOR12 een podium voor haar rekening nemen en wel het Hollandse Nieuwe podium.

Maandelijks staat er op de 3VOOR12 Luisterpaal een album met een twintigtal nationale artiesten die zijn uitgekozen tot de Hollandse Nieuwe van de maand. Aanstormend talent krijgt vanaf nu iedere maand de kans om op deze verzamelaar terecht te komen en zich aan het grote publiek te tonen.

Het Hollandse Nieuwe podium in Nijmegen wordt dit jaar gehost door café de NDRGRND, daar waar de afgelopen jaren al veel lokale bands de kans hebben gehad hun kunsten te vertonen. Deze avond zal er een keur aan nationale nieuwe acts staan. Bovendien kun je hier vanaf 23.00 uur  een gratis Hollandse Nieuwe sampler ophalen. Heb je de sampler in handen dan kun je ook nog eens via een speciale link nóg een cd downloaden. Alle reden om gezellig aan te schuiven dus!

De bands op het Hollandse Nieuw podium zijn:

Eins, Zwei Orchestra

Een krachtige popband vol kleur, asymmetrie, eindeloze lijnen en spiralen, gevlochten in een muur van geluid. Een ode aan de Oostenrijkse architect en kunstenaar Friedensreich Hundertwasser. Het geluid van shoegaze-bands als My Bloody Valentine en The Pains Of Being Pure At Heart gecombineerd met pure popliedjes.

Sungrazer
Sungrazer is een heavy rock three piece, geformeerd begin 2009. Hun muziekstijl ligt tussen psychedelische jams en stonerrock. Sungrazer klinkt avontuurlijk en geeft niet toe aan de wetten van de commercie. Een hypnotiserende powertrip.

Boef en de Gelogeerde Aap
Boef en de Gelogeerde Aap zijn inmiddels uitgegroeid tot twee grote jongens in de Tilburgse muziekscene. Met hun kruising van dubstep en hiphop laten de twee zich moeilijk in een hokje plaatsen. Innovatief en verfrissend!

Bekijk het volledige programma van komende Popronde in Nijmegen en luister je vast in met alle Hollandse Nieuwe compilaties van 2010 op een rij.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland