King Locust gaat voor de bindende factor King Locust gaat voor de bindende factor

Arnhemse band presenteert nieuwe full-length en geeft triple split-EP kado

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

King Locust gaat voor de bindende factor

Arnhemse band presenteert nieuwe full-length en geeft triple split-EP kado

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

In Nijmegen is Nijmegen Rock City een bindmiddel tussen gelijkgestemde bands, in Arnhem biedt post-grungeband King Locust andere bands ruimte voor groei. Dit mondt volgende week donderdag uit in een cd-presentatie in een volle bovenzaal van Luxor Live. We vroegen zanger/gitarist Harry Holzhauer om een toelichting.

Arnhemse band presenteert nieuwe full-length en geeft triple split-EP kado

In deze zware economische tijden lijkt het een tendens te worden dat bands elkaar opzoeken en te helpen waar mogelijk. Vanzelfsprekend zijn sociale media als Twitter, MySpace en Facebook tegenwoordig belangrijke instrumenten voor promotie, maar er zijn ook andere manieren. King Locust heeft de zaken goed voor elkaar en wil deze bevoorrechte positie delen.
 
Jullie brengen, naast jullie eigen nieuwe volledige album, een split cd uit met Streetcarb en The New Age Peasants. Hoe is deze tot stand gekomen?
Harry Holzhauer: "Dit is tot stand gekomen doordat wij de twee andere bands hebben opgenomen in onze eigen studio, Studio het Lab. Omdat wij inmiddels de spullen zo goed voor elkaar hebben en dus alles zelf kunnen doen, wilden we dit delen met andere bands. Het idee is dat we bands die wij zelf tof vinden iets extra's kunnen bieden door opnames. De cd bevat dus ook twee nummers van elke band die op de cd-presentatie zal spelen. Overigens zijn The New Age Peasants inmiddels helaas uit elkaar en hebben we uitstekende vervanging voor de avond zelf gevonden in Ten Page Pilot."

Gaan jullie tegenwoordig gedrieën als package deal door het leven?
"Ja dat klopt inderdaad, overigens dan dus zonder de Peasants. We zijn nog op zoek naar vervanging voor hen. Het idee is dat we graag met toffe bands verbindingen aangaan om elkaar te versterken. Dit door ze op te nemen dan wel digitaal te verspreiden, of gewoon door samen te spelen."

Mogen we binnenkort meer vastgelegd materiaal van deze bands verwachten?
"Streetcarb zal binnenkort zijn nieuwe ep presenteren. Hier staat nu nog geen datum voor. The New Age Peasants hoop ik nog te overtuigen dat hun zwanenzang alsnog uitgebracht gaat worden omdat de muziek zoals het opgenomen is zeer de moeite waard is. Van King Locust wordt de cd dus komende donderdag gepresenteerd en daarna zal deze wereldwijd digitaal gereleased worden. Waarom digitaal? Wij geloven niet zo meer in de traditionele manier van verspreiding..."

Het gebeurt niet vaak dat een lokale band zo snel uitverkoopt! Wat is jullie geheim?
"Als ik dat vertel is het geen geheim meer natuurlijk... We gaan er in elk geval iets speciaals van maken in Luxor Live en we proberen onze opbeurende sfeer neer te zetten voor een volle zaal!"
 
Win kaarten en cd's!
De 1e Etage is op 16 september dan wel uitverkocht, 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen heeft ongezien nog twee kaarten en twee cd's achterover weten te drukken. Verzin een rake omschrijving voor de muziekstijl van King Locust, stuur deze naar 3voor12arnhem@gmail.com en de eerste persoon die raakt wint de kaarten plus cd's!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland