Give it Dub zet publiek in lichterlaaie Give it Dub zet publiek in lichterlaaie

Nijmeegse dubstep avond uitgegroeid tot wasdom in Doornroosje

, Tekst: Maarten Bevers / Foto's: Jeroen Bevers

Give it Dub zet publiek in lichterlaaie

Nijmeegse dubstep avond uitgegroeid tot wasdom in Doornroosje

Tekst: Maarten Bevers / Foto's: Jeroen Bevers ,

Bassen in je buik en een glimlach op het gezicht. Doornroosje heeft met Give it Dub een goed begin gemaakt voor een nieuwe generatie dance-muziek liefhebbers. Een gemĂȘleerd jong publiek en respectabele artiesten uit de dubstep scene.

Nijmeegse dubstep avond uitgegroeid tot wasdom in Doornroosje

Give it Dub, de betrekkelijk nieuwe dubstepavond in Nijmegen is gestart in Mill om daarna een vast onderdeel te worden in Merleyn. En nu wordt in Doornroosje een volwassen dubstepavond neergezet. Het moet spannend zijn voor de organisatie of het succes van de intieme zaal ook werkt in Doornroosje. Deze organisatie is in handen van de Nijmeegse dj's van de avond, vanuit het hart en met liefde voor de muziek. “It's all love!” verklaart Joris Holter (DBS) die de zakelijke kant voor zijn rekening neemt.

Door de line-up, het geluid, het fantastische licht en een jong enthousiast publiek is een goede start gemaakt in de dancetempel. De lokale dubstep kartrekkers Beevee en Spange Batta & DBS, (Give it Dub crew) maken solide en professioneel de zaal warm voor de eerste headliner. Kromestar draait een soulvolle eclectische set onder begeleiding van zijn mc Sun of Selah. Hierna starten The Others hun set, of zijn set moet ik zeggen, want er staat maar één van de twee op het podium. The Others refereren aan hiphop, door erg dikke beats die goed tot hun recht komen over het soundsysteem van Doornroosje. Hij staat zijn mannetje en behendig werkt hij toe naar bekende tracks.

Van de huis-mc Brown Sugar krijgen we veel te horen, hij vermaakt zich prima. Tijdens de set van the Others wisselt hij regelmatig de microfoon uit met mc Sun of Sela en met Kromestar. Maar de rol van de resident mc is ergerlijk, te vaak en te lang rapt hij overal doorheen. Je kan beter de platen laten praten, of misschien zelfs wel dj Kromestar. Verrassend genoeg laat deze dj zijn skills als mc blijken. Hij ondersteunt de platen en eert het publiek. Ik hoop dat de jonge huis-mc van Give it Dub leert, want zijn aanwezigheid geeft wél energie.

Het jonge publiek heeft het duidelijk naar de zin. In de gang zie je de glimlach op het gezicht van een jongen verschijnen, lopend richting zaal. Vanavond worden de onderste laatjes open gezet en het geeft het publiek een flinke boost. Mensen zijn vrolijk en duidelijk blij dat ze hier zijn. De avond heeft een solide opbouw en gaat genadeloos in vuur en vlam door Funtcase. Hij draait opzwepende tracks zoals we die kennen van het CIRCUS label. Technisch hoogstaand gemixt en met een energieke uitstraling. Dit is een dj met oog voor performance. Met zichtbaar plezier zet hij de hoogste versnelling in.

Bij het vertrek hoor je nog twee meisjes zeggen: “Pffieuw, dit had ik echt ff nodig!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland