Dansen en wegdromen met de Bedroom Monkees Dansen en wegdromen met de Bedroom Monkees

Bedroom Monkees presenteren hun debuut cd in Merleyn

, Tekst: Dorien Pool / Foto's: Paul Thijssen

Dansen en wegdromen met de Bedroom Monkees

Bedroom Monkees presenteren hun debuut cd in Merleyn

Tekst: Dorien Pool / Foto's: Paul Thijssen ,

Een avond swingen op rockmuziek en zwijmelen met liefdesliedjes. De Bedroom Monkees hadden bij hun cd presentatie voor ieder wat wils. Niet alleen was de muziek divers, ook het optreden had de nodige variatie. Zanger Bert Smeets maakte een de cd in samenwerking met oud-bandleden van Frank Boeijen.

Bedroom Monkees presenteren hun debuut cd in Merleyn

Het is donderdagavond en in het cafégedeelte van Merleyn is het een drukke boel. Er wordt druk bijgepraat onder het genot van een biertje of wijntje. In de zaal waar singer-songwriter Mariska Petrovic en haar FatBastards prachtige americana ten gehore brengen, is dit helaas niet anders. Het publiek durft niet binnen een straal van vijf meter van het podium te komen en heeft meer oog voor de buurman dan voor de mooie zangeres. Mariska weet hier echter goed mee om te gaan, en na een paar mooie country covers en een speelse knipoog zijn er in het publiek een aantal bewegende hoofden en wiegende heupen zichtbaar. Al met al een geslaagd optreden, en een fijne opwarmer voor de hoofdact Bedroom Monkees.

Deze slaapkamer apen (bestaande uit singer-songwriter Bert Smeets, Elke Peters en ex-leden van de Frank Boeijen groep) presenteren hun debuut cd Born To Love. Ook het optreden is hun debuut, zo blijkt uit de aankondiging. Hoewel het de eerste keer is, zetten ze een goede show neer. Bert zingt zijn liedjes vol overgave en de muzikanten leveren een strakke begeleiding. De zanger is op zijn best wanneer hij zichzelf begeleidt op de akoestische gitaar. Intiem is het zeker, zoals hij zelf ook zegt en daarom ook erg mooi.

De cd die ze vanavond presenteren bevat een bonte mix van allerlei muziekstijlen. Van zoete droom-maar-lekker-weg-liedjes (Lili Goes By) tot swingende Caribisch aandoende pop (Heartbreaker). De muziek is erg braaf en zoet, het blijft netjes binnen de lijntjes. De blues is precies wat je van blues verwacht, en de liefdesliedjes voldoen aan alle clichés. Vernieuwing is dan ook niet iets waar de mensen voor komen. Deze veertigers die normaal gesproken op donderdagavond voor de buis zitten, komen vanavond om lekker te dansen en te genieten van mooie liedjes. De teksten gaan over onderwerpen die de mensen begrijpen en aanspreken, en daar hoort herkenbare muziek bij.

Het muzikale hoogtepunt komt wanneer zangeres Elke het podium verlaat en de band Up-Down Blues speelt (blues is blijkbaar een mannenzaak). Peter van Benthum geeft een virtuoze gitaarsolo en Jos Haagmans doet zijn ding op de piano. Het hoogtepunt voor het publiek is ongetwijfeld Had Enough, een swingend rocknummer. Haren worden losgegooid en de heupen komen in beweging. Helaas sluiten ze af met de gevoelige balade Still Loving You. Mooi liedje, maar wel een sfeerdoder. De Bedroom Monkees mogen terugkijken op een geslaagde cd presentatie. Frank Boeijen (die ook in het publiek stond) zal trots zijn op zijn voormalige bandleden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland