Danceavond Drift bestaat acht jaar Danceavond Drift bestaat acht jaar

"We doen het voor de kippenvelmomenten."

, Tekst: Katja Linders

Danceavond Drift bestaat acht jaar

"We doen het voor de kippenvelmomenten."

Tekst: Katja Linders ,

De Nijmeegse dansavond Drift bestaat 8 jaar en is inmiddels een begrip in de regio. Daarom keert het initiatief op 30 september eenmalig terug naar een doorsnee donderdagavond in Doornroosje. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak naar aanleiding van deze gelegenheid met Drift organisator Brent Roozendaal.

"We doen het voor de kippenvelmomenten."

De Nijmeegse dansavond Drift bestaat 8 jaar en keert daarom op 30 september eenmalig terug naar een doorsnee donderdagavond in Doornroosje. Olene Kadar, Loops, Eric de Man, D.U.S.T., Ozzy Houseborn, Hitmeister Pim, Jocelyn Abell, Alex Jansen & Brent Roozendaal zullen deze avond achter de draaitafels te vinden zijn. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen sprak naar aanleiding van deze gelegenheid met Drift organisator Brent Roozendaal.

Alweer 8 jaar Drift, gefeliciteerd! Hoe is het ooit ontstaan?
Brent Roozendaal: “Drift is ontstaan naar aanleiding van Basic Grooves in Enschede: een dansavond op donderdag voor liefhebbers. Pitto was bij die avond betrokken, Joris Voorn was er ooit nog resident. Pitto, Bob van Hoove en ik zijn toen een danceavond op donderdag in Nijmegen begonnen. De eerste editie zou op een boot plaatsvinden en Bob had daarom als naam Drift bedacht. De boot ging niet door, maar de naam hebben we gehouden.”

Hoe is het met de organisatie van Drift in de afgelopen jaren gegaan?
Brent: “Drift is van een matig georganiseerde organisatie naar een professionele stichting met doelen en een visie gegroeid. In het verleden zaten de mensen in de organisatie niet altijd op één lijn wat betreft waar het allemaal naartoe moet. Op een gegeven moment was er wat betreft ambitie zo’n duidelijk verschil tussen de leden, dat er veranderingen zijn gekomen qua samenstelling. Verder is toen de stap gemaakt om Drift exclusief en bijzonder te houden door het boeken van grote internationale namen in combinatie met lokaal en nationaal talent. Kwaliteit boven kwantiteit. Ook werd de overstap naar de vrijdag gemaakt. Met die inslag is Drift uitgegroeid tot een begrip in Nijmegen en daarbuiten. Drift heeft blijkbaar een bepaalde meerwaarde wat betreft de sfeer en omdat het exclusief is blijft het bijzonder.”
 
Wie werken er op dit moment bij Drift?
Brent: “Op dit moment bestaat Drift uit Diede van Overbeek en ik. Wij bepalen samen de kant die we op willen gaan en we barsten van de ambitie! Daarnaast zijn er een hoop vaste mensen betrokken bij Drift, zoals Jeroen Vingerverf onze vj. De organisatie is de afgelopen drie jaar echt geprofessionaliseerd en er zit veel positieve energie in. Ook veel Nijmeegse dj's promoten ons of helpen mee als het nodig is. Die achterban en die steun is erg belangrijk. Zonder een vaste stevige kern begin je namelijk weinig en was Drift nooit geworden wat het nu is.”

Met welke organisaties hebben jullie samengewerkt?
Brent: “Drift werkt ten eerste nauw samen met Doornroosje en krijgt daar veel vrijheid en mogelijkheden. Voor advies, overleg qua boekingen en dergelijke is er altijd overleg mogelijk met programmeur Darko Esser. Daarnaast zijn er samenwerkingen geweest met Vier, Give it Dub, Front24, Highlandbeats, Lux, Artic Boogie, Waalhalla en natuurlijk Crackhouse, zoals tijdens de legendarische edite met dj Rush afgelopen Hemelvaarteditie in mei!”

Hoe ziet de toekomst vam Drift eruit?
Brent: “We zijn druk bezig met het organiseren van een festival in mei. Daarnaast hebben we zojuist James Ruskin als headliner bevestigd voor ons Oud & Nieuwfeest in het Kolpinghuis. Eind van de zomer komt er weer een GoodLife in de Goffert, waarbij we het dit keer iets anders aan gaan pakken. We zijn ook alweer begonnen met de eerste gesprekken voor onze feesten tijdens de Vierdaagsefesten. Drift heeft veel motivatie om verder te groeien tot een hele bijzondere organisatie en wil graag nog meer bijdragen aan een versterking van de Nijmeegse dancescene. Het laagdrempelige moet blijven, maar de producties zullen steeds serieuzer worden. In die zin leggen we de lat steeds hoger en blijven we scherp en ambitieus. Diede en ik zijn wat dat betreft precies hetzelfde; we zijn niet snel tevreden.”

Wat maakt een Drift avond zo bijzonder?
Brent: “We vinden echt dat we op een Drift avond, waar alles helemaal klopt, we de allerbeste en meest bijzondere sfeer hebben dan op welk dansfeest in Nederland dan ook. Dat is natuurlijk ook omdat we onze ziel en zaligheid erin stoppen, dus misschien zijn we niet zo objectief. Maar als je naderhand de reacties leest op dancefora als partyflock, dan is er wel daadwerkelijk iets bijzonders aan de hand. Het is dan complete waanzin! Iedereen los, kippenvel en meer van dat soort zaken. Bovenal het tofste, meest enthousiaste, relaxte publiek dat je je kan wensen als organisatie. De avonden waar Karotte, Galluzzi, Lekebusch en Rush draaiden, mogen van ons in de boeken. Als ik beelden van die avonden terugzie krijg ik weer kippenvel tot op het bot. Die momenten, daar doen we het voor!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland