Anne Soldaat brengt gecontroleerde onbevangenheid Anne Soldaat brengt gecontroleerde onbevangenheid

Prachtige Excelsior Bandnight voor 12,5-jarig bestaan Cultuur op de Campus

, Tekst: Paul Aerts / Foto's: Thijmen Sietsma

Anne Soldaat brengt gecontroleerde onbevangenheid

Prachtige Excelsior Bandnight voor 12,5-jarig bestaan Cultuur op de Campus

Tekst: Paul Aerts / Foto's: Thijmen Sietsma ,

Anne Soldaat was jarenlang de gitarist van de band Darryll-Ann. Na deze periode heeft hij vleugels gekregen. Inmiddels mag hij zich scharen tussen Neerlands beste gitaristen en dat is niet meer dan terecht! De band Eckhardt verzorgde deze avond het voorprogramma.

Prachtige Excelsior Bandnight voor 12,5-jarig bestaan Cultuur op de Campus

Anne Soldaat was jarenlang de gitarist van de band Darryll-Ann. Na deze periode heeft hij vleugels gekregen. Inmiddels mag hij zich scharen tussen Neerlands beste gitaristen en dat is niet meer dan terecht! De band Eckhardt verzorgt deze avond het voorprogramma. Cultuur op de Campus bestaat 12,5 jaar, en dat wordt meteen gevierd met twee mooie bands!

Eckhardt mag, zoals gezegd, vanavond beginnen en doet dat met een zeer smaakvol sausje. De band is in vorm en de trombonist is een zeer welkome toevoeging aan het collectief. De knappe ritmische staaltjes in het trombonespel geven de nummers een extra dimensie. Eckhardt speelt overtuigend vanavond; de muziek is een goede balans tussen zacht en hard, rustig en snel. Een mooie mix van singer-songwriter, blues en een vleugje funky rock. Dit alles maakt Eckhardt tot een voorgerecht dat weinig zout meer nodig heeft.
 
Het collectief van Anne Soldaat is aanzienlijk ouder dan de jongens van Eckhardt. Toch is het aan de podiumpresentatie niet af te zien dat Anne inmiddels al midden veertig is. Door de muziek weet de band  een sublieme vertoning op de planken te brengen. Soldaat speelt met louter topmuzikanten. Het kwintet varieert als een sterrenkok en weet hogere sferen aan te spreken. Je wordt opgezogen in het gitaarspel van de frontman en die weet blues, jazz en rock te combineren met zijn zowel scherpe als breekbare zang. Binnen zijn gitaarspel gaan virtuositeit en bescheidenheid hand in hand. Nederland mag zichzelf in de handen knijpen met zo'n topmuzikant. Het hoofdgerecht van vanavond smaakt naar meer en bestaat zowel uit de duurste en fijnste truffels als een flink stevig stuk entrecote. Helaas zullen we nog even moeten wachten op een nieuw album, de heren zullen eerst gaan touren als band van Tim Knol.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland