Willemeen gaat los bij RVIVR Willemeen gaat los bij RVIVR

Ondank slecht geluid toch waardering van publiek voor Gutless

, Tekst: Arina Banga

Willemeen gaat los bij RVIVR

Ondank slecht geluid toch waardering van publiek voor Gutless

Tekst: Arina Banga ,

Het is altijd een gok, een tourende band op een doordeweekse avond programmeren. Slechts bij uitzondering is het volle bak, maar dit geluk valt afgelopen donderdag Willemeen ten deel. Helaas was het geluid bij Gutless erg slecht, maar de bezoekers lieten zich hier niet door uit het veld slaan. Later op de avond resulteerde RVIVRs rauwe gitaar-zangcombinatie in een enthousiaste pit.

Ondank slecht geluid toch waardering van publiek voor Gutless

Het is altijd een gok, een tourende band op een doordeweekse avond programmeren. Komt er wel voldoende publiek op af? Slechts bij uitzondering is het volle bak, maar dit geluk valt Willemeen vandaag ten deel. Al voordat de eerste band het podium op gaat, is de sfeer gezellig.

Arnhems opener Gutless is deze zomer de studio ingedoken en het eerste resultaat is al enige tijd te beluisteren op hun MySpace. Verrassend goed! Blijkbaar heeft de punkrockband vaak te kampen met slecht geluid, want in een zaal heeft Gutless de nummers nog nooit over kunnen brengen zoals op de nieuwe opnames. Ook vanavond is het helaas weer mis. De gitaren en bas zijn amper te horen in de zaal. Ze worden overstemd door de drums en in mindere mate door de zang. Naarmate de set vordert, wordt dit wel iets beter, maar nooit echt goed. Zonde, want de heren gaan voor hun muziek vanavond. Waar voorheen nog veel op hun podiumpresentatie aan te merken viel, spelen ze vanavond zichtbaar met plezier en vooral de drummer en de bassist stralen dit uit. Of het spel zelf goed is, is lastig te beoordelen, aangezien de helft niet hoorbaar is. Toch waarderen de bezoekers de door Green Day en Jawbreaker beïnvloede punk.

Aan de apparatuur ligt het slechte geluid bij Gutless in elk geval niet, want RVIVR speelt over precies dezelfde versterkers en hier is wel sprake van de juiste balans. De Amerikaanse post-punk doet bij vlagen denken aan Hot Water Music, maar klinkt minder gevoelig. Wat meteen opvalt, al zou dit heden ten dage niet meer zo'n verrassing moeten zijn, is dat de band zowel een vrouwelijke bassist als gitarist-zanger heeft. Op precies de goede manier complementeren deze vrouwelijke vocalen de lead-zang van ex-Lattermans Matt Canino en geven ze de maatschappij-kritische muziek net dat beetje extra. De rauwe gitaar-zangcombinatie werkt opzwepend, wat resulteert in een enthousiaste pit vooraan bij het podium. Aan het hoofdgeknik van de rest van het publiek te zien, is het eigenlijk voor iedereen onmogelijk stil te blijven staan.

Tot slot speelt RVIVR nog een toegift, maar Arnhem heeft er ook daarna nog geen genoeg van. Wie dat wil oplossen door het aanschaffen van een plaat komt bedrogen uit; de band is al zo lang succesvol op tour dat de platen uitverkocht zijn. Een overtuigend bewijs van populariteit!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland