Routines leggen eindelijk hun talent vast Routines leggen eindelijk hun talent vast

Andre: “Ik dacht altijd: Als mensen onze muziek thuis willen beluisteren, dan mailen ze wel.”

, Tekst: Eva Verhoeven / Foto's: Tom Roelofs

Routines leggen eindelijk hun talent vast

Andre: “Ik dacht altijd: Als mensen onze muziek thuis willen beluisteren, dan mailen ze wel.”

Tekst: Eva Verhoeven / Foto's: Tom Roelofs ,

Eindelijk was het zo ver. Routines hadden afgelopen donderdag, iets later dan gepland, hun eerste echte release. Het gratis te downloaden album bestaat uit drie nummers en is bedoeld als voorproefje voor hun album in januari. Een interview met Andre die samen met Kelly optreedt onder de naam Routines.

Andre: “Ik dacht altijd: Als mensen onze muziek thuis willen beluisteren, dan mailen ze wel.”

Het was eindelijk zo ver. Routines hadden afgelopen donderdag, iets later dan gepland, hun eerste echte release. Het gratis te downloaden album bestaat uit drie nummers en is bedoeld als voorproefje voor hun album in januari. Een interview met Andre die samen met Kelly optreedt onder de naam Routines.

Eindelijk

“Het is toch wel uniek. We stonden drie keer in de Melkweg gestaan en twee keer in Paradiso, maar toch hebben we twee jaar lang nooit één nummer uitgebracht.” De Nijmeegse dame en heer combineren verschillende stijlen, zoals techno, rock en dance, waardoor het niet gemakkelijk was om een album vorm te geven. “We maken niet altijd liedjes met een kop en een staart. Dat ligt heel erg aan het publiek en aan de andere bands met wie je de avond vult. Als er een keihard technopubliek staat, dan spelen we daar op in. De combinatie tussen een band zijn en dance maken is soms erg lastig. We moesten daarom ook goed nadenken over wat we op het album wilde zetten.”

Op Dirty Money staan nog geen nieuwe nummers. Die komen pas in januari. “Het zijn geen B-kantjes die we nu hebben uitgebracht, maar het zijn wel wat oudere liedjes. Door het gratis te houden kunnen mensen kennis met ons maken.” Het album dat in januari uitkomt zal anders zijn. “Toen we begonnen wilde we vooral hard beuken. Nu willen we ook muziek maken die je thuis aan zet. We zijn meer aan het experimenteren en ontwikkelen zo onze eigen sound. Meer dynamiek en iets rustiger, maar nog steeds dansbaar natuurlijk.”

Succesvol
Routines hebben in hun korte bestaan al veel bereikt. Zo deden ze afgelopen zomer mee aan De Grote Prijs en in 2008 deden ze, nog vóór de band goed en wel was opgericht, mee aan de Popronde. Andre noemt het oprichten van de band een ‘ongelukje’. Hij was net met een punkband gestopt en wilde iets anders. In zijn eentje maakte hij een demo voor een nieuw dance-technobandje dat The Routines moest gaan heten. Zonder een enkel ander bandlid had hij zich alvast opgegeven voor de Popronde en werd, tot zijn grote verrassing, toegelaten. “Het boekje was al gedrukt en daarin stond dat we met zijn drieën waren. Daar zat ik dan, alleen.”

Op Marktplaats zette hij drie advertenties: voor een producer, een zanger of zangeres en muzikanten. “Voordat ik ook maar één bandlid had gevonden, belde Doornroosje mij of ik over twee weken kon optreden. Ik zei: '"We komen wel." Wanneer Kelly, een kennis van hem, contact met hem opneemt besluit hij om samen met haar, als duo, het podium van Doornroosje te beklimmen. Andre: “We hadden twee weken om nummers voor dat optreden te schrijven.” Hoewel Andre de band ooit verzon als The Routines willen ze sinds september Routines worden genoemd. “Dat is zoveel sterker en meer rock-'n-roll,” aldus Andre.

Toekomst
Routines zijn voor een beginnende band al ver, maar Andre wil nog veel meer meemaken. “Het lijkt me mooi om met meer muzikanten samen te werken. Bijvoorbeeld met een echte drummer, van vlees en bloed.” Tegenwoordig zijn ze al vaak met zijn drieën. Max is de vj en zorgt voor de visuals tijdens optredens. “Zo geven we onze act live iets extra's, en dat bevalt erg goed!”

Zaterdag 6 november spelen Routines tijdens de GESEL XL in Luxor Live.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland