Planet Rose: publiekstrekker Speedy J levert prima performance Planet Rose: publiekstrekker Speedy J levert prima performance

Techno terugkerend fenomeen in Nijmeegs Roosje

, Tekst: Daisy Bietsch

Planet Rose: publiekstrekker Speedy J levert prima performance

Techno terugkerend fenomeen in Nijmeegs Roosje

Tekst: Daisy Bietsch ,

Planet Rose stond in het feestelijk teken van de nieuwe release Comedy Of Menace van Terence Fixmer. Het album is de eerste uitgave op Speedy J’s eigen Electric Deluxe label. Voldoende redenen om gezamenlijk de koppen der techno weer eens bij elkaar te steken.

Techno terugkerend fenomeen in Nijmeegs Roosje

Planet Rose staat in het feestelijk teken van de nieuwe release Comedy Of Menace van Terence Fixmer. Het album is de eerste uitgave op Speedy J’s eigen Electric Deluxe label. Voldoende redenen om gezamenlijk de koppen der techno weer eens bij elkaar te steken.

Pure vangt aan in de grote zaal, zoals hij al vaker deed. De oudgediende draait voor zijn doen een opvallend vuige, acid-electro-techno set. Het is flink up-tempo en dat doet goed aan het begin van de nacht. Pure draait dus zeker een vlotte start, maar het geluid staat echt knalhard en dat is zonde. Het is heus begrijpelijk dat je na zoveel jaren draaien zo doof wordt als een trekpop, maar om daar dan ook het publiek mee op te zadelen?

Je kunt je afvragen wat het voordeel is van een one-man-show die de hele avond voortduurt. Desondanks weet Joey Daniel het publiek te onthalen met een lekkere, lome bas en zorgt daarmee voor een goede tegenhanger van de grote zaal. Het is hier chill, vanwege de muziek, maar zeker ook door het iets lagere bezoekersaantal dan in de grote zaal. Joey bewijst met zijn sessie dat hij een diepe platenkoffer heeft én een zeer lange adem.

Terence Fixmer mag na Pure acte de présence geven. Hij maakt een fijne mix van sferische elementen en een relaxte technobeat. De muziek lijkt meer bedoeld om tot de verbeelding te spreken dan om er heel heftig op te dansen. Terence brengt het geheel verder met overtuiging.

Het hoofdoptreden, na Fixmer, komt van Speedy J. Zijn techno is behoorlijk rechttoe rechtaan. Het kent niet veel variatie, waardoor het wat vlak overkomt. De muziek is ook weinig melodieus en dat is een gemis. Een goede dj onderscheidt zich daarentegen wel doordat de muziek snelheid kent. Speedy serveert een set met een redelijk hoge bpm, die bol staat van de energie. Uitermate dansbaar dus. Speedy lijkt zich verder wel de hele avond te bedienen van één en hetzelfde trucje: subiet de bas eruit draaien, een tijdje wachten, om hem er dan weer in te laten klappen. Het is niet bijzonder inventief, maar Speedy J bouwt er in ieder geval voldoende spanning mee op om de bezoekers tot aan het eind toe te entertainen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland