GESEL XL: Wisselend succes in Luxor Live GESEL XL: Wisselend succes in Luxor Live

Avond gaat als een nachtkaars uit

, Tekst: Erik Jan Scholtens / Foto's: Esmee Ottema

GESEL XL: Wisselend succes in Luxor Live

Avond gaat als een nachtkaars uit

Tekst: Erik Jan Scholtens / Foto's: Esmee Ottema ,

Een leuk affiche in de grote zaal van Luxor op de zaterdag van de GESEL XL. Twee bands met britpop invloeden en twee acts waarbij electro een belangrijke rol speelt. De bands boekten wisselend succes.

Avond gaat als een nachtkaars uit

Een leuk affiche in de grote zaal van Luxor op de zaterdag van de GESEL  XL. Twee bands met britpop invloeden en twee acts waarbij electro een belangrijke rol speelt.

Ondanks het vroege tijdstip waarop opener The James speelt, weten ze al aardig wat publiek op de been te krijgen dat ook aardig enthousiast is. De vraag is dan ook of het niet veelal vrienden zijn die de grote zaal van Luxor bevolken. The James spelen aardige doorsnee pop/rock en onderscheiden zich daardoor ook niet echt van andere rockbands. De vier mannen lijken ook pas laat op gang te komen. Al kan dat ook aan de nummers liggen, die in het begin niet echt explosief zijn.

De ietwat zweverige electro van the netherlands valt niet goed bij het publiek in de dan nog steeds goed gevulde zaal. Het vele gepraat van de toeschouwers komt geregeld boven de muziek (met nauwelijks zang) uit. De band speelt in één adem zijn set met veel special effects uit. Bijzonder is ook de opstelling van de band: opeen gepakt bij elkaar, midden op het podium met de toetsenist half met de rug naar het publiek toe.

Eigenlijk zorgt The Mekanik als eerste voor wat explosiviteit. De wat hardere rock met een synthesizer als goede aanvulling, zorgt er in ieder geval voor dat er niemand meer met zijn of haar stem bovenuit kan komen. De muziekstijl lijkt een beetje op Moke (vooral met die synthesizer erbij), maar iets harder en ook iets minder donker. Het meest uitspringende bandlid is drumster Marjolijn, die als een echte rockchick de drums bespeeld.

Voor een sterk uitgedunde zaal mag Routines de avond enigszins dansbaar afsluiten. Enigszins, want echt gedanst wordt er niet. Het publiek blijft op afstand en hoe goed zangeres Kelly ook haar best doet, gedanst wordt er pas op het einde een beetje. Het is jammer dat er juist bij Routines zo weinig publiek is, hoewel de Nijmeegse formatie, naast de zangeres verder bestaand uit twee dj’s, toch de meest bekende naam van deze avond is. De band maakt aanstekelijke beats met goede gestroomlijnde zang erbij. Daarnaast heeft Routines ook een goede podium-performance met een mooie videoshow.

Met de bijna lege zaal op het eind, gaat de muzikale avond in Luxor Live eigenlijk als een nachtkaars uit. Terwijl het niet aan afsluiter Routines lag…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland