GESEL XL: drukke workshopdag met leergierige weekendgangers GESEL XL: drukke workshopdag met leergierige weekendgangers

“Er zijn ergere dingen dan op zaterdagmiddag over gitaren leuteren” Ruben Block - Triggerfinger

, Tekst: Richard Mensink / Foto's: Ronald Eckringa

GESEL XL: drukke workshopdag met leergierige weekendgangers

“Er zijn ergere dingen dan op zaterdagmiddag over gitaren leuteren” Ruben Block - Triggerfinger

Tekst: Richard Mensink / Foto's: Ronald Eckringa ,

Elk jaar komen meer muziekliefhebbers tot de conclusie dat GESEL XL veel meer te bieden heeft dan alleen regionaal talent uit het Gelderse landschap. Op de workshopdag van GESEL XL is het tijd voor verdieping in diverse aspecten van de muziekscene.

“Er zijn ergere dingen dan op zaterdagmiddag over gitaren leuteren” Ruben Block - Triggerfinger

GESEL XL biedt niet alleen een podium tot veel (opkomend) talent in de late avonduren. Het biedt ook een platform om popprofessionals en muzikanten bij te scholen en ideeën uit te wisselen over de laatste gebeurtenissen in één van de snelst veranderende sectoren die er momenteel bestaan.

Bijscholen? In het weekend? Kan het saaier? Ja, dat kan zeker. Tijdens GESEL XL zijn het namelijk allesbehalve alledaagse gezapige druilverhalen of niemendalletjes die je helemaal up-to-date brengen. Het zijn juist allerlei mensen die inmiddels hun strepen ruimschoots hebben verdiend in de muziekwereld die op zaterdag hun kennis en vaardigheden delen met de workshopdeelnemers.

Wat te denken van langharige death- en metalheads die een gat in de keel schreeuwen met Nederlands Grunt-kampioen Niek Luinge (niet voor mietjes). Nooit eerder was je zo volledig capabel om kleine kindjes angst in te boezemen met het ´lieflijke´ Altijd is Kortjakje ziek en er op de koop toe gezondheidsadviezen bij te krijgen.

Ook de mensen die liever met de handen bezig zijn hoeven zich geen zorgen te maken. Hoe klinkt een middagje digitaal knip- en plakselwerk met Ableton? Hét Live-dance programma van de afgelopen jaren. Lekker down to earth beats maken, loopjes creëren, fade in’s-en out’s. De mogelijkheden zijn oneindig, de beschikbare plaatsen en liefhebbers echter niet.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland