Film It Yourself: Blaudzun en I am Oak in Doornroosje Film It Yourself: Blaudzun en I am Oak in Doornroosje

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen filmcrew gaat weer filmen!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Film It Yourself: Blaudzun en I am Oak in Doornroosje

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen filmcrew gaat weer filmen!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Donderdag 16 december staan Blaudzun en I am Oak in Doornroosje. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen wil dit concert gaan filmen met de FIY-app en zoekt nog filmers. Meedoen? Lees dan snel verder!

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen filmcrew gaat weer filmen!

Donderdag 16 december staan Blaudzun en I am Oak in Doornroosje. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen wil dit concert gaan filmen met de FIY-app en zoekt nog mensen die mee willen doen. Wij zorgen voor de geluidsopname en jij kan de beelden toevoegen door met de app te filmen. Filmers krijgen uiteraard een gratis kaartje. Heb je een iPhone, download de app, maak een filmpje van maximaal 3.12 minuten en maak kans op een gratis ticket! Ook mensen die al een kaartje voor het concert hebben, nodigen we van harte uit om mee te filmen. De app is gratis en alleen beschikbaar voor iPhone 3GS- en 4-bezitters.

Film It Yourself (FIY)
Iedereen die wel eens een concert heeft bezocht, kent het fenomeen: telefoontjes in de lucht die filmen. Grote kans dat je de helft van je van je favoriete concert in stukjes terug kunt kijken via Youtube, vaak met belabberd slecht geluid. 3VOOR12’s videocommunity platform Film It Yourself maakt van die fragmenten al twee jaar één concertbeleving door ze samen te voegen en te combineren met een professionele geluidsopname van het concert. En met de gratis app kan dat nagenoeg automatisch.

FIY-app
De afgelopen twee jaar deed FIY dat al meer dan vijftien keer, maar dan wel handmatig. Bedenker Ron van der Sterren: "Voor een concert van 'n uur, gefilmd met pakweg vijftien mensen, had ik gemiddeld twee dagen nodig om alles goed synchroon te krijgen voor ik het weer goed kon afspelen als één geheel. Tel daarbij de coördinatie van de filmers op en je komt op vier dagen werk voor dat concert. Dat is dankzij deze app verleden tijd."

Wie met de FIY app filmt, zet zijn videocamera eerst gelijk met een tijdklok. Daardoor is het mogelijk om de video's na uploaden automatisch te laten synchroniseren. Door gebruik te maken van de geo-locatie, vallen alle filmpjes niet alleen goed in de tijd, maar ook nog op een landkaart. Van der Sterren: "Als meer mensen op enig moment dezelfde gebeurtenis filmen, wordt dat vanzelf zichtbaar op de landkaart. Zijn het er meer dan vijf, dan kunnen we die beelden automatisch samenvoegen in een grid, zodat je alle beelden tegelijk kunt zien. Precies zoals we dat met FIY het afgelopen jaar hebben gedaan, maar deze keer gedirigeerd door de filmers zelf. Het publiek bepaalt nu wat leuk is. Hoe meer mensen een moment filmen, hoe zichtbaarder dat moment wordt."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland